De activiteiten zijn vooral op en rond het Agathaplein.
De activiteiten zijn vooral op en rond het Agathaplein. Foto: Marco Zwinkels

Griezelen tijdens Night at the Museum for Kids

cultuur

Op en rond het Sint Agathaplein is zaterdag 21 oktober van 16.00 uur tot 22.00 uur de eerste Night at the Museum for kids georganiseerd. Dit is een museumnacht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders. Het thema past goed bij het naderende Halloweenfeest: griezelen. Bij Museum Prinsenhof, Museum Paul Tetar van Elven, Madame de Berry, stadsgevangenis het Steen en het Prinsenkwartier zal een overvol programma de hartslag van de jonge bezoekers tot grote hoogte opjagen. Door De VAK, het Rietveld Theater, het Science Centre en Atelier indrukwekkend wordt in Riddertenten op het Sint Agathaplein en in de Museumtuin acte de présence gegeven. Geruisloze tuktuks zweven als dolende schimmen door de nacht om bezoekers te vervoeren.

Bij het Prinsenkwartier is er een heuse griezelbioscoop met enge films. Op de beneden verdieping van het Prinsenkwartier kan het werk van Delftse kunstenaars vermengd worden met projecties van griezels. Kinderen mogen zelf hun eigen monsters knutselen, filmen en vervolgens projecteren op de bestaande kunst. In de Kunstsuper kunnen kinderen een griezelring maken terwijl de ouders lekker shoppen.

Voor de ouders is er in ieder geval genoeg te doen bij het Prinsenkwartier want het belooft nagelbijten te worden bij de nu al legendarische Cultuurbingo. Wie serieus denkt dat meedoen belangrijker is dan winnen moet een keer aanschuiven bij dit ultieme camp avontuur. Het draait immers om winnen. Wat flexibiliteit betreft moeten de ouders het natuurlijk afleggen tegen de kinderen maar probeer je benen maar eens stil te houden bij de fantoomdisco met naast moderne hits diverse knallers uit de jaren 80 en 90.

De Night at the Museum for Kids is gratis te bezoeken. Voor de workshops en de tuktuks moet echter wel betaald worden, munten kunnen worden gekocht op het Sint Agathaplein. Omdat cultuur en een lege maag elkaar slecht verdragen is er ook gedacht aan de hongerige kinderen en ouders. Bij de Barbaar, Museum Prinsenhof en op het Sint Agathaplein is er veel lekkers te vinden. 

Zie voor meer info en het programma www.nightatthemuseumforkids.nl.