<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

De kunstenaars van Kadmium (deel 1)

  cultuur
Jacqueline Louter.
Jacqueline Louter.

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website voortaan om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 1, met Jacqueline Louter.

Naam: Jacqueline Louter
Discipline: fotografie, hout en stofbewerking, installaties, portretten
Atelier: Bacinol gebouw, Hooikade 13, 2627 AB Delft
Website: www.jaxpix.nl
Facebook: www.facebook.com/jaxpix

Jacqueline Louter studeerde in 2011 studeerde af aan de Fotoacademie Rotterdam. Sinds 2013 heeft ze een eigen studio in het Bacinol gebouw in Delft. "Ik ben deelnemend kunstenaar van zowel Kadmium Delft als de Haagse Kunstkring", vertelt ze. "Ik doe mee met de jaarlijkse atelierroute in Delft georganiseerd door Kadmium."

"In mijn werk is fotografisch beeld het uitgangspunt. Naast 2D-werk maak ik 3D-objecten en installaties. 3D-werk bouw ik vaak op uit houten constructies, bespannen met geprinte en soms ook bewerkte stof. Installaties draaien om fotografisch werk en bevatten zelfgebouwde elementen die nodig zijn om het concept uit te werken. Een goed voorbeeld is de installatie 'De Steen van Vermeer', die ik voor het Prinsenkwartier maakte. Deze omvat naast de kernfoto ook reclame- en informatieborden, een complete souvenirshop voor ansichtkaarten en een sokkel met 'De Steen'."

Louter maakt daarnaast graag portretten. "Ik hou van licht maken in de studio en het proces met de persoon die ik portretteer. Elke keer weer is het bijzonder het moment mee te maken dat iemand zich vrij voelt voor de camera. Tot slot, over inspiratie: veel werk ontstaat doordat in de conceptfase spontaan een beeld in mijn hoofd opkomt. Het is vervolgens de kunst om dit beeld concreet te maken en de vorm te kiezen waarin ik het presenteer."

Over Kadmium

Wie zijn de kunstenaars?
Beeldhouwers, schilders, fotografen, tekenaars noem maar op, beeldende kunstenaars met verschillende stijlen van conceptueel tot figuratief.

Deze makers, de professioneel werkende beeldende kunstenaars uit Delft en omgeving, zijn verenigd in Kadmium. Kadmium valt onder de Stichting Beeldende Kunst Delft (SBKD) en maakt deel uit van Het Prinsenkwartier in Delft. Elk voor- en najaar organiseren zij een lente- en een herfstsalon met eigen werk in de expositieruimte van Kadmium aan het St. Agathaplein in Delft. Tijdens de herfstsalon zijn ook de ateliers te bezoeken door de koppeling van herfstsalon aan de atelierroute.

Zie voor meer info www.kadmium.nl/participeren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>