Jules Deelder (links) komt woensdag 18 januari naar Theater de Veste. (foto: Marte Visser)
Jules Deelder (links) komt woensdag 18 januari naar Theater de Veste. (foto: Marte Visser)

Retegoeie muziek, vlijmscherpe poëzie en heerlijke jazz anekdotes

cultuur

Hij mag dan net 72 jaar zijn geworden, maar dichter, drummer, dj, humorist en jazzkenner Jules Deelder is niet te stoppen.

De Kunsthal exposeert op dit moment zelfs zijn werk. Gelukkig heeft de nachtburgemeester van Rotterdam ook tijd om met zijn nieuwe voorstelling 'DEELDELARIE' naar Delft te komen. Woensdag 18 januari staat Deelder met zijn band De Deeldeliers in Theater de Veste en nemen de mannen het publiek mee op reis door de tijd van heerlijke (soul) jazz muziek van de afgelopen 100 jaar. Hilarische, niet eerder vertelde, anekdotes over Jules' ervaringen met- en weetjes over de grote jazz iconen worden afgewisseld met vlijmscherpe poëzie zoals alleen Jules Deelder dat kan.

De Deeldeliers bestaan inmiddels meer dan vier jaar en toeren sindsdien onafgebroken door Nederland en België. De band bestaat naast Jules Deelder (stem en drums) en Bas van Lier (orgel en stem) uit Boris van der lek (tenorsax) en Erik Kooger (drums). In het gloednieuwe programma 'DEELDELARIE' eren zij hun muziekhelden, draagt Jules poëzie en verhalen voor en komt er zo nu een dan een mop voorbij. Maar het blijft natuurlijk Deelder! Dus is het elke avond weer een verrassing wat hem nu weer te binnen schiet wat hij met het publiek wil delen. Een geordende chaos, dus.

De muziek laat zich het best omschrijven als 'rock&roll jazz'. Je hoeft geen geoefend jazz-oor te hebben om dit te gek te vinden, maar ook de jazzliefhebber komt volledig aan zijn trekken en hoort zijn favoriete artiesten voorbij komen. Geen opsmuk, maar een voorstelling waar de passie voor jazz en het leven op openhartige wijze, zonder barrières en met humor wordt neergezet. Dit alles onder de bezielende muzikale leiding van 'Dominee' Bas van Lier. Kortom een avond vol muziek en afwisseling. Oftewel: 'DEELDELARIE'!
Zie voor meer informatie en kaarten www.theaterdeveste.nl.