Westerpop was afgelopen zomer voor het eerst op de velden van Stanislascollege Westplantsoen. In 2018 zal Westerpop hier terugkeren.
Westerpop was afgelopen zomer voor het eerst op de velden van Stanislascollege Westplantsoen. In 2018 zal Westerpop hier terugkeren.

Westerpop keert terug in 2018

cultuur

Westerpop zal terugkeren in juli 2018. Hiermee is Westerpop definitief een biënnale geworden. Dit heeft de organisatie besloten.

Het gratis toegankelijke Delftse popfestival, heeft afgelopen zomer plaatsgevonden op een nieuwe locatie, op de sportvelden van het Stanislascollege Westplantsoen. Het festival moest na de zilveren-jubileum-editie in 2014 noodgedwongen verhuizen, wegens een oprukkende spoorzone in de stad. In 2015 heeft het festival niet plaatsgevonden, wegens de zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie. Westerpop heeft tijdens de afgelopen editie 17.000 bezoekers mogen ontvangen. Dit was een groot succes. 

De nieuwe locatie is zeer positief geëvalueerd. Bezoekers, organisatie, leveranciers en artiesten, zijn louter enthousiast over de keuze voor het terrein van het Stanislascollege als nieuwe locatie voor het festival. Vergunning-technisch was het volgens de organisatie een moeizame weg naar de nieuwe locatie, wegens verscherpte wet en regelgeving. Dat Westerpop kiest voor een biënnale heeft volgens de organisatie te maken met het gemeentelijk subsidie beleid voor cultuur, waarop afgelopen jaren is bezuinigd.

De definitieve datum van de 27e editie van Westerpop, die plaats zal vinden in juli 2018, zal nog volgen.