Gisteravond heeft aan de Reinier de Graafweg in Delft een steekpartij plaatsgevonden. Na een achtervolging werd de verdachte door de politie aangehouden.
Gisteravond heeft aan de Reinier de Graafweg in Delft een steekpartij plaatsgevonden. Na een achtervolging werd de verdachte door de politie aangehouden.

Aanhouding na steekincident aan de Reinier de Graafweg in Delft

Algemeen

DELFT - Gisteravond heeft aan de Reinier de Graafweg in Delft een steekpartij plaatsgevonden. De verdachte is vervolgens gevlucht in een auto en veroorzaakte hierbij meerdere verkeersincidenten. Na een achtervolging werd de verdachte op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk aangehouden.

Het steekincident vond rond 18.30 uur plaats. De verdachte is na het incident gevlucht in een blauwe bus en tijdens deze vluchtpoging heeft hij meerdere voertuigen geraakt. Op het kruispunt van de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk kwam de wagen uiteindelijk tot stilstand en konden agenten de verdachte oppakken. De aanleiding van het incident en hoe het met de slachtoffers gaat is tot nu toe onduidelijk. 

UPDATE 13:40  
De verdachte die is opgepakt is een 30-jarige man uit Nootdorp. Bij het incident raakte één persoon zwaargewond en werd gelijk in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel is het slachtoffer buiten levensgevaar. In het ziekenhuis vielen geen andere gewonden.  

De impact op omstanders en betrokkenen was groot. Er waren veel getuigen van deze incidenten. Daarom is er in dit soort gevallen voor iedereen die daar behoefte aan heeft slachtofferhulp beschikbaar. Slachtofferhulp is te bereiken via het telefoonnummer 0900-0101.