Afbeelding
Foto: E.A.T.C. van Tongeren

Nominaties Popdelft Music Awards bekend

Algemeen

DELFT - Op donderdag 22 juni vindt de tweede editie plaats van de Popdelft Music Awards in Theater de Veste. Het doel van deze show is om de Delftse muziekscene in de spotlights te zetten. Inmiddels zijn de nominaties voor de awards bekend en kunnen alle Delftenaren stemmen op zijn of haar favoriet. 

Dit jaar worden er in totaal 7 awards uitgereikt: Beste Artiest, Beste Nieuwkomer, Beste Track, Beste Samenwerking, Beste Podium/Festival, Beste Cover Act en een Wildcard. Nu is het aan het publiek uit Delft om te stemmen via https://www.popdelft.nl/. Dit jaar is het nieuw dat de vakjury ook meebeslist over de winnaars. Deze vakjury bestaat uit Paradiso programmeur Silia Hollestelle, Ploni van der Wansem van MOJO en de bekende muzikant Leif de Leeuw. 

Genomineerden voor de categorie Beste Artiest zijn: Yachtwerk, Ronald Snijders, Marlies Ruijgrok, Guana en Mr. Belt & Wezol. In de categorie Beste Nieuwkomer zijn genomineerd: Jolene, Ronny Decarlo, Stackademics, Anne Vera en Crackling Leaves. Voor de categorie Beste Track zijn de genomineerden: Kuzko, Where Siberia Ended, Jeanna, The Tommyrots en Jet van der Steen. De genomineerden voor de categorie Beste Podium/Festival zijn: Westerpop, HAL015, Lijm & Cultuur, OHM festival en Just Jazz. In de categorie Beste Cover Act zijn genomineerd: Stripped, Dann Hill, Bunker, VISTIX en Iris speelt Joni. Tot slot zijn de genomineerden voor de categorie Beste Samenwerking: Woodsteck, Huszar Hayride Bluegrass Jam, LONE project, DSMG Apollo & Emma Heesters en Delvlaro Bandcommunity.

Als jouw favoriete band er niet tussen staat kun je de nominatie aandragen voor de Wildcard. Dit kun je doen via https://www.popdelft.nl/. Stemmen kan nog tot vrijdag 16 juni!