Studenten Nanobiologie organiseren de wereldrecordpoging pipetteren.
Studenten Nanobiologie organiseren de wereldrecordpoging pipetteren.

Guinness Wereldrecordpoging pipetteren

Algemeen

ROTTERDAM - Op zaterdag 2 juni vindt de Guinness Wereldrecordpoging pipetteren plaats, georganiseerd door studenten Nanobiologie van het Erasmus MC en TU Delft. De gedurfde poging heeft als doel om een vermelding in het Guinness World Records-boek te krijgen door minimaal 250 mensen binnen 5 minuten te laten pipetteren, wat inhoudt: vloeistof opzuigen en verplaatsen met een pipet.

Nanobiologie is een opkomend onderzoeksgebied dat zich richt op de complexiteit van het allerkleinste leven: de cellen en moleculen. Om dit te onderzoeken worden methoden uit de natuurkunde, wiskunde, biologie en geneeskunde toegepast. Nanobiologisch onderzoek heeft al bijgedragen aan het vroegtijdig opsporen van hartfalen, meer inzicht in ziektes als Alzheimer en Parkinson, de ontwikkeling van geavanceerde microscopen en meer. 

De wereldrecordpoging pipetteren wordt georganiseerd door de studievereniging S.V.N.B. Hooke van de opleiding Nanobiologie. Het studieprogramma combineert vakken van zowel TU Delft als Erasmus MC, waardoor studenten het beste van twee werelden kunnen ervaren. Op de dag van de recordpoging zullen gerenommeerde sprekers, zoals professors Cees Dekker en Roland Kanaar, aanwezig zijn op een mini symposium om te spreken over hun onderzoek op het gebied van Nanobiologie.

Het programma zal om 15.00 uur starten in het Atrium van Erasmus MC, met een Company Fair. Vervolgens zal van 15.30 uur tot 15.55 uur het symposium plaatsvinden, waarna, na een korte instructie pipetteren, de wereldrecordpoging zal plaatsvinden. Na de recordpoging zal de Company Fair nog tot 17.00 uur voortduren. Aanmelden kan via
f.j.bosman@tudelft.nl.