Volgens Bob Hendrikx van Loop Biotech is het de gezamenlijke missie om de natuur te verrijken én te behouden.
Volgens Bob Hendrikx van Loop Biotech is het de gezamenlijke missie om de natuur te verrijken én te behouden.

Loop Biotech lanceert duurzame manier van begraven

Algemeen

DELFT - Op maandag 22 mei, de Internationale dag van de Biodiversiteit, heeft het Delftse bedrijf Loop Biotech haar nieuwste uitvaartproduct Loop Forest aangekondigd. Door de handen ineen te slaan met Natuurbegraven Nederland spelen ze slim in op de vraag naar natuurlijke begrafenissen in Nederland. 

Loop Biotech is opgericht door Lonneke Westhoff en Bob Hendrikx, die vanuit hun achtergrond aan de TU Delft zochten naar manieren om samen te werken met de natuur om de mensheid een positieve voetafdruk te geven. Ze werken samen met de natuur om menselijke voedingsstoffen op de meest natuurlijke manier terug te brengen in de cyclus van het leven. “Het geloof in de kracht van de natuur is wat ons verbindt. Het is onze gezamenlijke missie om de natuur te verrijken én te behouden”, aldus Hendrikx. Loop Biotech werd bekend als initiator en bouwer van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist, een kist die in slechts 7 dagen groeit van lokale paddenstoelen en upcyclede hennepvezels. De kist wordt in 45 dagen weer één met de natuur, waar het onze voedingsstoffen op de meest natuurlijke wijze teruggeeft aan de natuur.

Door de nieuwe samenwerking met Natuurbegraven Nederland kan Loop Forest worden aangeboden als combinatie-pakket. Dit pakket bestaat uit een kist of een urn van Loop Biotech en een eeuwigdurend natuurgraf in een natuurgebied van Natuurbegraven Nederland naar keuze. Een unieke combinatie, waarbij cliënten bij leven of nabestaanden heel bewust hun afscheid regelen en laatste rustplaats uitzoeken. Ook werkt Natuurbegraven Nederland samen met Natuurmonumenten, waardoor de circle of life weer rond is. Er wordt letterlijk leven teruggegeven aan de aarde. “De samenwerking tussen Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech biedt een duurzame oplossing voor het leven na de dood. De keuze voor natuurbegraven in een Loop kist of urn draagt zo bij aan de versterking van deze natuur”, aldus Roy van Boekel-Gosens, directeur Natuurbegraven Nederland. 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.loop-biotech.com