Afbeelding

Muziek van Fronimo Ensemble in de Synagoge Delft

Algemeen

DELFT - De barokke muziek van het Israëlisch-Nederlandse Fronimo Ensemble geeft op zondag 14 mei kleur aan de liefde in de Synagoge in Delft! Deze muziek, La Folía, staat in het Frans ook wel bekend als Folies d’Espagne en is een van de oudste muzikale thema’s over de liefde uit Europa.

Het programma van Fronimo Ensemble omvat onder andere vroege Spaanse folia-liederen zoals ‘Rodrigo Martinez’ en ‘Yo soi la locura’. Ook de Italiaanse composities van Monteverdi en Merula en de Engelse liederen van Dowland en Henry Purcell behoren tot het programma. De naam ‘Fronimo’ komt van de titel van een boek van de luitist Vincenzo Galilei, die een belangrijk lid was van de ‘Camerata de Bardi’. Het Fronimo Ensemble werd opgericht om de muziek uit te voeren van de ‘Stile rappresentativo’, wat de theatrale, expressieve en kleurrijke vocale muziek in de late 16e en vroege 17e eeuw was. Het internationaal gerespecteerde ensemble bestaat uit een Israëlisch-Nederlandse mix van topmusici: sopraan Yeela Avital, harpiste Sarah Ridy, Alon Portal op voila da gamba en contrabas en Eitan Hoffer op luit- en viool.

Het optreden van Fronimo Ensemble begint zondag 14 mei om 15:00 en vindt plaats in de Synagoge aan de Koornmarkt 12. Voor meer informatie of voor het kopen van kaarten kun je terecht op www.synagogedelft.nl