Mirjam van Dam, Monique de Adelhart Toorop, Harpert Michielsen, Jetta Starreveld.
Mirjam van Dam, Monique de Adelhart Toorop, Harpert Michielsen, Jetta Starreveld.

Voorstelling over Kamp Vught op 3 mei: ‘Hoor de vrouwen zingen’

Algemeen

In de aanloop naar de herdenkingsbijeenkomsten op en rondom 5 mei organiseert Synagoge Delft een muziektheatersessie over de oorlogsjaren in kamp Vught. De voorstelling combineert muziek en theater aan de hand van liederen en verhalen vanuit de overlevering van vier bijzondere gevangenen van het kamp.

Oorlogsverhalen uit kamp Vught in een voorstelling vol moed en humor
De hoofdrollen in het muziektheaterstuk worden vervuld door vier gevangenen: de studentes Hetty Voûte en Gisela Söhnlein, de dichter David Koker en de diamantbewerkster Lotty Huffener. Hetty en Gisela schrijven en zingen tijdens hun gevangenschap in kamp Vught relativerende en humoristische cabaretteksten over het kampleven op bestaande liedjes en houden zo de moed erin onder de gevangenen. Dankzij de dagboekfragmenten van David en de getuigenissen van Lotty is hun verhaal bewaard en kunnen we het nu weer delen. Dit verhaal vol moed, humor en de verbindende kracht van muziek is een bijzonder gedachtengoed aan deze periode van oorlogsverschrikkingen in het Nederlandse kamp.

Muziektheatergezelschap Da Vida
De voorstelling wordt gespeeld door Monique de Adelhart Toorop, Mirjam van Dam, Jetta Starreveld en acteur Harpert Michielsen. Zij vormen samen theatergroep Da Vida en zochten voor dit theaterstuk met regisseur Eva Bauknecht naar een mooie vorm om de verhalen en de muziek te combineren.

Wanneer: woensdag 3 mei
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Synagoge Delft
Kaartjes via www.synagogedelft.nl