Afbeelding
Foto:

Commissievergadering donderdag 13 april

Algemeen

DELFT - Vandaag staat er een oordeelsvormende vergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur op het programma. De commissievergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal en er wordt onder meer de collegebrief over de toekomst van Theater de Veste besproken. 

Het college stelt dat uit diverse onderzoeken is gebleken dat Theater de Veste niet toekomstbestendig is. Om ervoor te zorgen dat het theater nog jarenlang mee kan, wil het college vier scenario’s laten uitwerken, waarna de gemeenteraad een oordeel kan geven. Die vier scenario’s zijn: renovatie en uitbreiding op de huidige plek, nieuwbouw op de huidige plek, nieuwbouw elders in de stad en een nul-scenario. Voor de zomer van 2023 moet hier meer duidelijkheid over zijn. 

Op verzoek van de fracties van SP, Onafhankelijk Delft en CDA bespreekt de commissie de bewonersbrief over de viering van het DSC-lustrum in het leegstaande kantoorpand Tanthofdreef. In de brief spreekt een bewoner de vrees uit dat het feest van het Delftsch Studenten Corps net zoveel overlast gaat geven als vijf jaar geleden. 

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.