Leon Hombergen, Cas van Velzen en Ton Roos
Leon Hombergen, Cas van Velzen en Ton Roos

Steun van Rabo Impactfonds voor verduurzaming bij D.V.V. Delft

Algemeen

DELFT - Bij D.V.V. Delft zijn ze volop aan het verduurzamen. Ze besparen energie en gaan over op groene stroom. Zo plaatsen ze zonnepanelen op het clubgebouw, ledverlichting op de velden en dubbelglas. Voor al deze verduurzaming ontvangt de voetbalclub een donatie van €10.000,- vanuit het Rabo Impactfonds.  

De belangrijkste reden om te verduurzamen voor de Delftse voetbalclub was dat de energiekosten de pan uit rijzen. “We moeten wel verduurzamen om het sporten betaalbaar te houden”, aldus penningmeester Cas van Velzen. Bij D.V.V. Delft pakken ze de verduurzaming serieus aan. “We zijn begonnen met de verlichting op de velden. Hier besparen we niet alleen 35% energie mee, ledverlichting geeft ook nog eens veel beter zicht.” Binnenkort komen er bijna 100 zonnepanelen op het clubgebouw, dat ook dubbele beglazing krijgt. De financiële steun vanuit het Rabo Impactfonds is een goede opsteker voor de club. “Dat we maar liefst €10.000,- krijgen was een hele verassing. We zijn er flink mee geholpen. Met de huidige energieprijzen denken we dat we het snel kunnen terugverdienen.”

Als coöperatieve bank investeert Rabobank een deel van de winst in maatschappelijke en/of innovatieve projecten van verenigingen, stichtingen en organisaties uit de omgeving. “Bij het beoordelen van de aanvragen hoefden we niet lang na te denken”, blikt Rabobank-ledenraadslid Ton Roos terug. “De ambities van D.V.V. Delft sluit aan bij enkele thema’s die Rabobank erg belangrijk vindt. We besloten meteen het maximumbedrag toe te kennen.”