Foto: Suzanne Liem
Foto: Suzanne Liem

Manifestatie Oekraïne op zondag 26 februari

Algemeen

DELFT - Op zondag 26 februari van 13.00 uur tot 14.00 uur is er een manifestatie voor Oekraïne op de Markt in Delft om uiting te geven aan gevoelens over de inval van Rusland in Oekraïne, inmiddels bijna een jaar geleden. Onder de naam ‘Delft steunt Oekraïne’ willen de organisatoren samen met u laten zien dat ze er ook na een jaar nog steeds zijn en willen zijn voor Oekraïners in Delft en omgeving. En natuurlijk ook voor vluchtelingen uit andere landen. Met als aanleiding de oorlog in Oekraïne. Neem allemaal een bloem mee en kleur de markt voor een moment blauw geel! Net zoals vorig jaar op 6 maart, vlak na de inval.

Programma
Tijdens de manifestatie speelt stadsbeiaardier Henk Groeneweg het nationale Volkslied van Oekraïene op het Carillon van de Nieuwe Kerk. Tijn Noordenbos verzorgt de opening van de manifestatie. Een gelegenheidskoor onder leiding van Jeroen Spandaw zingt het Oekraïense volkslied,  iedereen is welkom om mee te zingen. Verder zijn aanwezig; Dick Stammes, zangeres Luca Warmer, - Vita de Geus Kovalenko en wethouder Joëlle Gooijer.

Dit evenement is een Delfts burgerinitiatief van: Tijn Noordenbos, Jeroen Beelen en Suzanne Liem. En ook als je buiten Delft woont ben je van harte welkom om je te laten zien. Meer informatie op Facebook onder Delft Steunt Oekraïne.