Afbeelding

Deze woontrends zijn tijdloos: vijf tips

Algemeen

Als het aan de talloze zelfbenoemde interieurgoeroes ligt, verwisselt u elk jaar het meubilair en alle accessoires in uw huis. Dan weer moeten alle muren zwart geschilderd worden en opeens zit u met drie kleine in plaats van één salontafel. Maar dat is nogal een gedoe en gaat bovendien in de papieren lopen. Welke woontrends zijn tijdloos? 

De tv mooi ‘omlijsten’

Er zijn deze eeuw nog maar weinig huishoudens zonder flatscreen-tv. Aan degenen zonder kolossaal toestel aan de muur wordt serieus gevraagd waar al het meubilair dán op gericht is. Hoe dan ook is het zaak dat zwarte scherm te omlijsten. Met een schitterend houten tv meubel onder het apparaat manifesteert de televisie zich minder op de voorgrond. Zoek op de website van Hout van Toen naar zwevend tv meubel eiken en zie hoe smaakvol en praktisch deze meubels zijn. 

Oorspronkelijke materialen

Hout valt onder de veel gebezigde interieurparaplu industrieel. Net als een lederen bankstel, een metalen apothekerskast of een wand van kurk. De enige overeenkomst tussen de industriële aspecten in uw interieur is dat het oorspronkelijke materiaal erin terug te zien is. Deze trend heeft te maken met de neiging om meer binding met de natuur te hebben en dat zien we steeds vaker terug. Vaak wordt de term gecombineerd met ‘landelijk’. 

Glazen deuren

U creëert meer ruimte en licht in huis met glazen deuren. Ze isoleren goed en scheiden de hal of keuken af van de woonkamer. Daarnaast hebben ze een klassiek, luxueuze effect op uw interieur. Het is wel oppassen met de jongste bewoners. Zo nodig kunnen er (verwijderbare) markeringsstickers op aangebracht worden totdat de kinderen door hebben dat glas niet meegeeft. 

Ouderwetse elementen

Modewoorden voor elementen uit vervlogen tijden zijn retro en vintage: een radio met een houten behuizing of keukenmaterialen en lampen uit de jaren ‘70. Het zijn gewilde items die u vaak op tweedehands websites aantreft en al jaren terug van kennelijk nooit weggeweest. Deze rage lijkt ook gewoon voort te duren. 

Wand vullende boekenkast

Het is de droom van menig boekenwurm, een eigen bibliotheek. Al eeuwen een blikvanger in veel woningen en (thuis)kantoren: de enorme verzameling wijsheid, naslagwerken en literatuur vormt niet alleen een kleurig geheel, het zegt ook iets over de bewoner. Wanneer de boekenkast de volledige wand in beslag neemt, dus eventueel op maat is gemaakt, geeft deze een even ‘rustig’ effect als een lege wand. Stal er ook uw analoge stereo-installatie, lp’s en andere geluidsdragers uit en u scoort tevens punten bij jeugdige visite!