Afbeelding

Roel van Velzen toont Delft in tweede seizoen van ‘De Troubadours’

Algemeen

DELFT - Na een succesvol eerste seizoen van ‘De Troubadours’ (Omroep Gelderland/NPO2) in 2022 komt er nu een tweede seizoen, dit keer in opdracht van Omroep West. Op 25 januari zal de eerste aflevering op Omroep West (en later ook weer op NPO2) te zien zijn, waarin presentator/songwriter Christon rondgeleid wordt door Roel van Velzen in zijn stad Delft. 

Andere deelnemers dit seizoen zijn: Ricky Koole (Schipluiden), Tim Akkerman (Den Haag), Ed Struijlaart (Leidschendam) en Gerda Havertong (Den Haag). 

In De Troubadours reist muzikant en presentator Christon Kloosterboer met zijn Amerikaanse pick-up vol instrumenten langs de meest karakteristieke streken van Nederland. Daar ontmoet hij bekende collega-muzikanten. Zij leiden Christon rond in ‘hun’ streek of stad en vertellen op locatie een bijzonder verhaal over de plek die hem of haar inspireert. Dat kan een persoonlijke herinnering zijn maar ook een bijzondere geschiedenis of actualiteit. Dit verhaal wordt de basis voor een ter plaatse gecomponeerd liedje en een unplugged optreden op deze bijzondere locatie. Op het moment van uitzending wordt tevens de single op Spotify uitgebracht.