Echtpaar De Vetten-Dijkgraaf
Echtpaar De Vetten-Dijkgraaf

Echtpaar De Vetten-Dijkgraaf 75 jaar getrouwd

Algemeen

DELFT - Het echtpaar De Vetten-Dijkgraaf vierde op 26 november hun 75-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Marja van Bijsterveldt nodigde hen afgelopen week uit op het stadhuis. 

Mevrouw werd geboren in de binnenstad van Delft aan de Vlouw in oktober 1925, meneer in juli 1927 aan de Zouteveenseweg in Schipluiden. “Beiden komen uit grote gezinnen”, vertelt een zoon van het echtpaar. “Bij mijn vader 12 en bij mijn moeder 10 kinderen. Zij hebben zelf 3 kinderen gekregen: 2 zoons en een dochter. Deze hebben gezorgd voor 4 kleinkinderen en inmiddels zijn er 5 achterkleinkinderen. Allemaal jongens.” Er is hen wel eens gevraagd wat het geheim is van een goed huwelijk. “Mijn vader zei dan: ‘Het onweert wel eens maar de storm gaat altijd weer liggen’. Of: ‘Het huwelijk is net als vliegeren, je moet af en toe vieren en weer halen, anders houd je geen touw meer over’.”

Meneer de Vetten heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en is vele jaren internationaal chauffeur geweest. Na zijn pensionering heeft het echtpaar vele mooie reizen gemaakt met de caravan door heel Europa. “Mijn moeder hield zich grotendeels bezig met het huishouden, ik herinner me de wastobbe nog met een ouderwetse wringer erop. Ze zat veel achter de naaimachine en naaide en verstelde de kleding. Ook breien deed ze veel, ze heeft ook veel kleedjes gehaakt.” 

Het laatste jaar is zwaar geweest. “De gezondheid zwakt ook af, mijn moeder heeft onlangs nog een nieuwe heup gekregen en mijn vader heeft een pacemaker gekregen waarvan hij zelf zegt: ‘Misschien kan ik hier weer even mee vooruit’. Wij zijn dankbaar dat mijn ouders dit jubileum nog hebben mogen meemaken. Lange tijd heeft het er naar uit gezien dat zij dit niet zouden beleven. De 26e hebben we met het gezin, klein- en achterkleinkinderen en wat familieleden bij de Brasserij een leuk feestje mogen vieren.”