Foto: via Edwin Feenstra
Foto: via Edwin Feenstra

MuziekTheater ODES brengt de musical De 3 Musketiers op de planken

Algemeen

Zaterdag 15- en zondag 16 oktober speelt het muziektheater ODES de musical De 3 Musketiers in de Rijswijkse Schouwburg. ODES begon ruim 2 jaar geleden met het instuderen van de musical de 3 Musketiers. Helaas werd de productie diverse keren uitgesteld tijdens de corona pandemie in ons land. Het is een historisch stuk vol met prachtige liederen in een mooi ontroerend (historisch) verhaal. Het muzikale stuk is door Joop van de Ende producties diverse jaren terug speciaal voor Nederland geproduceerd. Na het succes in de Nederlandse theaters hebben zij ook een aangepaste versie uitgebracht in Duitsland. ODES heeft tal van goede vocalisten in zijn gelederen, waaronder leden uit Delft.

MT Odes is zeer bekend in Delft, Pijnacker, Noordorp en omstreken. Ieder jaar voeren zij vier keer een productie uit in een stampvolle Cultura en Zo in Nootdorp. Afgelopen maart veroverde zij de harten van het publiek met de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.  Ze hebben ook al diverse uitvoeringen in de Rijswijkse Schouwburg mogen doen.
Ook deze productie staat onder leiding van vader Edwin en dochter Nienke Feenstra uit Pijnacker. Zij hebben samen weer de regie en choreografie van deze mega productie in handen. Een enorme klus bij dit ruim 2 en een half uur durend verhaal. Mede omdat er naast zang en dans ook echte zwaardgevechten in het stuk voorkomen. MT Odes heeft daarvoor de hulp ingeroepen van de Haagse vereniging Ter Weer. Een aantal maanden werd er op de dinsdag avond les gevolgd en geleerd hoe je veilig kan vechten. Na deze lessen werd de choreografie ingestudeerd zodat er ook indrukwekkende scenes op de planken worden neergezet. Ook een drietal leden van Ter Weer zal tijdens de uitvoeringen op de planken staan.
Er is een uitstekende cast solisten gevonden die dit stuk op zeer hoog niveau weten te brengen. Samen met het ongeveer 50 koppig koor zal er weer een productie worden neergezet waar deze van oorsprong Haagse verenging ontzettend trots op mag zijn.
Wat zo bijzonder is bij MT ODES is het feit dat alles in eigen beheer wordt gedaan. De decors zijn de afgelopen jaren helemaal zelf gemaakt. Diverse theater achterdoeken zijn speciaal voor deze voorstelling geprint en ook de kleding (ruim 150 kostuums) zijn eigendom van de club. Niet voor niets zijn de kosten van deze productie ruim 50.000,-. Maar dat is dan ook wel terug te zien. Iedereen ziet er straks tot in de puntjes verzorgd uit. Naast de prachtige kleding zijn er ook diverse pruiken voor bepaalde scenes uitgezocht.
Wij waren te gast bij één van de laatste doorlopen (dit zijn oefenavonden zonder kostuums, decor etc) en konden volop genieten van wat er te zien was.
Kaarten voor deze 2 uitvoeringen (zaterdag 15 oktober om 20 uur en zondagmiddag 16 oktober 14uur) zijn (online en aan de kassa) te koop bij de Rijswijkse Schouwburg. De prijs is mede door de enorme hoeveelheid sponsors en subsidies zo laag mogelijk gehouden.
Kaartverkoop: www.rijswijkseschouwburg.nl/voorstelling/3musketiers

!