Echtpaar Lecker-de Bruin met burgemeester Marja van Bijsterveldt
Echtpaar Lecker-de Bruin met burgemeester Marja van Bijsterveldt

Echtpaar Lecker-de Bruin bezoekt stadhuis

Algemeen

DELFT - Namens de burgemeester kreeg het echtpaar Lecker-de Bruin een uitnodiging om een kopje koffie met gebak te komen nuttigen ter ere van het 65-jarig jubileum van hun trouwen in Voorhout op 5 juli 1957. Een bijzonder gebaar, waar het echtpaar vol enthousiasme aan terugdenkt.

Vrijdag 9 september was het zover. Nelly had gepaste kleding bij elkaar gezocht en Koen vond in de kast op zolder nog een slechts eenmaal gedragen jasje dat gekocht was ergens rond 1988 voor een dinertje met Neelie Kroes, Barend Biesheuvel en nog wat hooggeplaatste functionarissen. De zakken van dat jasje waren nog dicht geregen. 

De tijd vloog
“We zouden worden opgehaald door een taxi, maar die was wat te laat”, vertelt de heer Lecker. “Ik stond op het punt met het stadhuis te bellen toen hij voorreed. Wat een mooie auto! Ik had een dikke Mercedes verwacht, maar dit was een super-de-luxe Tesla. Pianolak zwart met hagelwitte bekleding. Onze zoon Koos ging voorin en het ouwe stel achterin. We waren nog niet binnen of een aardige mevrouw nam onze jassen over en fatsoeneerde het mooie bloesje van de bruid. In een prachtig uitgeruste kamer zat de burgemeester met nog zo’n ‘stokoud’ stel op ons te wachten. De conversatie liep als een trein en bij alle aanwezigen was veel interesse naar de verhalen die spontaan opborrelden. De tijd vloog!” 

Herinnering
Er werden staatsiefoto’s gemaakt voor een mooie kast, afgeladen met Delfts blauw van De Koninklijke Porceleyne Fles. “Als herinnering kregen we nog een stukje Delfts blauw mee naar huis. Het was een dag om in te lijsten. Nelly toonde weer haar specialiteit om publiek van elk niveau te boeien. Echt elk niveau; van putjesschepper tot en met prinses Juliana. Daarmee veroverde ze mij ook in 1952!”

!