(Foto: Koos Bommelé)
(Foto: Koos Bommelé)

Basisschoolkinderen creëren kleurrijke Bikolaan

Algemeen

DELFT - De Bikolaan opfleuren is iets wat al langer op het wensenlijstje van Patrick Verbaan van Stichting Welbevinden Delft staat. Nu is dat leefbaarheidsproject een feit. Kinderen van basisschool De Bonte Pael hebben vrijdag het plein van een vrolijke uitstraling voorzien onder leiding van een graffitispuiter uit de buurt.

“Vanuit de stichting fleuren we samen met kinderen van De Bonte Pael en bewoners van de Bikolaan de vier plantenbakken die in de grond staan op met graffiti”, vertelt Patrick. “Dat doen we met als thema de vier seizoenen. De kinderen creëren een lente-, zomer-, herfst- en winterbak.” De graffitispuiter heeft de bakken samen met Patrick voorzien van een bij de seizoenen passende achtergrond. “Nu zijn zo’n zestig basisschoolkinderen aan zet om met behulp van sjabloontjes en de spuitbus de bakken verder te versieren met bladeren, bloemetjes, vlindertjes en andere beestjes.” 

Burendag
Dit leefbaarheidsproject werd gecombineerd met burendag. “We hebben Delft voor Elkaar gevraagd om met ons samen te werken om een gezellige burendag op poten te zetten en voor verbinding in de wijk te zorgen. We hebben koffie en thee, gezonde snacks, een muziekje, en een leuke opblaasbare stormbaan voor de kinderen. Om dit alles te kunnen bekostigen hebben we steun gekregen van het OranjeFonds, Delft voor Elkaar, Vidomes, Perspektief, de gemeente Delft en PLUS Tanthof. Deze partners zijn we enorm dankbaar voor hun bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk.”

Stap vooruit
“We lossen de problemen in de Bikolaan niet op, maar we proberen met dit soort projecten wel weer een beetje vreugde terug te brengen en voor verbinding te zorgen. Elke stap is er één vooruit. Iedereen die langsfietst reageert al positief, dus het project is wat ons betreft helemaal geslaagd!”

!