Foto: Museum Prinsenhof Delft
Foto: Museum Prinsenhof Delft Foto: Henri van Avezaath

Verplaats je in Willem van Oranje en maak kans op een diner voor twee

Algemeen

DELFT - Delft viert dit jaar een klein Oranje-jubileum. In november is het 450 jaar geleden dat Willem van Oranje in Delft ging wonen. Hij nam zijn intrek in een klooster dat vanaf toen ‘het Prinsenhof’ ging heten. Ter gelegenheid van dit jubileum schrijft de vriendenvereniging van Museum Prinsenhof een bijzondere prijsvraag uit voor Delftenaren.

De prijsvraag heeft alles te maken met Willem van Oranje en Delft. Het is bekend wat de laatste woorden waren van de Vader des Vaderlands toen hij was neergeschoten in 1584. Met zijn laatste krachten zou hij hebben gezegd: “Mijn God heb medelijden met mij en met dit arme volk.”

Opdracht
De opdracht voor de prijsvraag is nu: bedenk wat de eerste woorden waren die Willem van Oranje gezegd zou kunnen hebben toen hij in november 1572 aankwam in het Prinsenhof. We weten niet wat hij echt gezegd heeft op dat moment. Laat daarom uw creativiteit de vrije loop. De leukste en origineelste inzending wordt beloond met een bon voor een etentje in stijl voor twee personen.

Mail uw inzending naar vriendenmuseumprinsenhofdelft@gmail.com. Doe dit uiterlijk 16 oktober. Een jury beoordeelt alle inzendingen. De prijsuitreiking is op 13 november, tijdens een bijeenkomst waarop de vriendenvereniging ook haar 40-jarig bestaan viert.