Ellen ten Damme
Ellen ten Damme Foto: DANNY ELLINGER

Ellen ten Damme een (Ba)rockster in Versailles

Algemeen

Zangeres, theaterdier en performer Ellen ten Damme komt op dinsdag 27 & woensdag 28 september met haar nieuwe voorstelling BAROCK naar Theater de Veste. Een wervelende avond vol verrassende muziek, dans en uitbundige verkleedpartijen. Laat je opzwepen door de herkenbare songs en de achtkoppige band van Ten Damme.

Ellen ten Damme houdt ervan zich in te leven in andere tijden en andere culturen. Dat deed ze eerder met veel succes voor haar shows ‘Paris-Berlin’ en ‘Casablanca’. BAROCK speelt zich af aan een zeventiende eeuws hof vol schimmige intriges, schandalen en excessen. Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Frivoliteit en vergankelijkheid spanden de kroon, maar vaak leken de dingen mooier dan ze waren.

Nederlands meest veelzijdige zangeres straalt in BAROCK als een Zonnekoningin te midden van haar entourage, ze verleidt, ze flirt, ze shockeert. Een voorstelling die verder terug in de tijd gaat dan ooit, maar toch helemaal van nu is. Voor meer informatie en tickets www.theaterdeveste.nl.