Muzikale tentoonstelling
Muzikale tentoonstelling

Muzikale beeldenexpositie Emmapark

Algemeen

PIJNACKER - Wethouder Hanneke van de Gevel verrichte afgelopen woensdag de officiële opening van de beeldententoonstelling in het Emmapark in Pijnacker. Deze tentoonstelling is onderdeel van het cultureel evenement De Verbeelding die in het weekend van 24 en 25 september plaatsvindt. 

Het thema dit jaar is ‘muziek’. Op de sokkels van de kunstwerken komen, behalve de naam van de kunstenaar en de titel, QR-codes te staan. Na het scannen van deze code is de muziek te horen die de kunstenaar passend vond bij het kunstwerk, of die hem of haar geïnspireerd heeft. Zo krijgt ieder kunstwerk nog meer betekenis. 

Kunstenaars
De deelnemende kunstenaars zijn Gaila Pander, Kees van der Week, Renée du Clou, Hulpkwekers Zorgkwekerij Bloei, Claire Delperdange, Harry Kortekaas, Angeles Rodriguez, Ed van Hagen, Han Geijp, Liesbeth Bosch, ARTikel-II-13 Kees Bosman en Tanja Ooms, Ben Jansen en de cursusgroep van Atelier 1647.

Opening
Bij de opening werd vanuit het Pijnacker Kamerorkest het Horlogekwartet een stuk klassieke muziek ten gehore brengen. Daarna zorgde singer-songwriter en gitarist Lucas Verhoef voor opluistering met moderne muziek.

Deze beeldententoonstelling met wel dertien bijzondere kunstwerken van lokale kunstenaars is tot en met zondag 2 oktober te bezichtigen in het Emmapark.