Afbeelding

MS Vereniging Nederland bevordert emancipatie van mensen met MS in de maatschappij

Algemeen

MS Vereniging Nederland is de enige belangenvereniging in Nederland voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun naasten. Wij komen op voor de belangen van onze 8.500 leden en bevorderen de emancipatie en volwaardige participatie van mensen met MS in de maatschappij. 

Multiple sclerose is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Dit stelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. Opvallend is dat MS vaker voorkomt in koudere landen dan in warmere landen. Je zou kunnen zeggen: hoe verder van de evenaar je woont, hoe groter de kans op MSIn ons land hebben circa 34.000 mensen MS. Het valt op dat vrouwen vaker MS krijgen dan mannen. De eerste klachten treden vaak op tussen de 15 en 50 jaar. MS Vereniging Nederland is altijd ‘dichtbij’. Wij brengen mensen met MS en direct betrokkenen bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. En geven informatie over de ziekte en het leven met MS zodat men keuzes kan maken om de regie over het eigen leven te houden.

Onze regionale werkgroepen organiseren regelmatig bijeenkomsten. Daarnaast kun je op het forum van MSweb online in contact komen met anderen met MS. De regionale werkgroepen organiseren activiteiten op collectief niveau, bijvoorbeeld: informatie-, contact- en themabijeenkomsten; gespreksgroepen; eigen website van de werkgroepen. Activiteiten op individueel niveau, bijvoorbeeld: telefonische contacten; huisbezoeken. Heb je interesse om in deze regio iets voor onze vereniging te betekenen, neem dan contact met ons op. Dat kan door een mail te sturen naar info@msvereniging.nl.

!