Jop Verhagen is met zijn inzicht en traptechniek een belangrijke schakel in het aanvalsspel van Nootdorp. "En sinds we op deze manier druk zetten, komen we vaker voor de goal en scoren we heel vaak." (foto: Roel van Dorsten)
Jop Verhagen is met zijn inzicht en traptechniek een belangrijke schakel in het aanvalsspel van Nootdorp. "En sinds we op deze manier druk zetten, komen we vaker voor de goal en scoren we heel vaak." (foto: Roel van Dorsten)

Jop Verhagen droomt met familieclub Nootdorp van de hoofdklasse

Algemeen

NOOTDORP - Waar de overige regioclubs genieten van een welverdiende zomerstop, heeft Nootdorp nog van alles om voor te spelen. Door een 4-1 zege op DZC ‘68 zijn de Nootdorpers nog maar twee overwinningen verwijderd van promotie naar de hoofdklasse.

Door: Alphons de Wit jr. 

Dat zijn ploeg op dit moment van het seizoen nog om promotie zou strijden, had aanvallende middenvelder Jop Verhagen vooraf niet gedacht. “Natuurlijk wist ik dat we een leuk elftal hebben, maar dat we tweede zouden worden, had ik niet voorzien. Gedurende het seizoen kwamen we er echter achter dat we voor geen enkele ploeg onderdeden en dan is het mooi dat je je voor de nacompetitie plaatst.”

Altijd leuk
Afgelopen zaterdag was de eerste ronde. Waar Vitesse Delft (4-2 bij Papendrecht), SEP (1-2 tegen RVC ‘33) en RKDEO (4-2 bij DONK) alle het onderspit dolven, eindigde Nootdorp na negentig minuten wel aan de juiste kant van de streep. “Het is altijd leuk om voor de nacompetitie te spelen en onze supporters zorgden met vuurwerk voor een goede sfeer. Aanvankelijk ging het in de eerste helft redelijk gelijk op, maar tijdens een sterke fase kwamen we op voorsprong en we wisten nog voor rust de tweede te maken. Helaas veroorzaakte ik met een ongelukkige verdedigende actie een penalty, waardoor we met 2-1 gingen rusten. Na rust geloofden zij er nog in en werd het vechtvoetbal, maar toen één van hun spelers een rode kaart kreeg, liepen we weg naar 4-1.”
Hiermee plaatste Nootdorp zich voor de halve finale van de nacompetitie, waarin het het zaterdag opneemt tegen SDC Putten, wederom in eigen huis. “Maar ik weet nog niet of ik mee kan doen. Bij die actie waarbij ik de penalty weggaf, blesseerde ik mijn enkel en moest ik mezelf laten vervangen.”

Een grote familie
Verhagen heeft het naar zijn zin bij Nootdorp, de club waar hij drie jaar geleden kwam aanwaaien. “Ik speelde bij RKAVV en wilde graag op de zaterdag voetballen. Yannick Blom, met wie ik bij die club heb samengespeeld was inmiddels technisch manager bij Nootdorp. We kwamen in gesprek en waren er eigenlijk snel uit. Een bijkomend voordeel is dat we twee keer per week trainen; dat komt met mijn dochter en werk beter uit.”
En het bleek een goede match. “Want dit is eigenlijk net een grote familie. Of het nu om de voorzitter, trainer Marco Jalink of zijn assistent Dick Sloos gaat: ik kan met iedereen prima door een deur. Daarnaast hebben we een ontzettend leuke groep: op donderdag na de training en tijdens de busreis naar verre uitwedstrijden wordt er gekaart, na de wedstrijden en trainingen drinken we samen een drankje. Dat is op de zondag vaak toch wat lastiger. Daarnaast wordt alles perfect geregeld door de leiders Ad van der Eijk en Marco Toonen en hebben looptrainer Rob Lindeman en verzorger Erwin Lemmers gelukkig ook bijgetekend. Ten slotte hebben we met Tristan de Bruijn een fantastische fan die geen training of wedstrijd mist. Voor mij is dat tekenend voor de sfeer binnen de club.”
Ook op sportief vlak gaat het de club voor de wind. “We zetten heel hoog druk en maken het daar veel tegenstanders lastig mee. De basis staat gewoon heel goed en we hebben in de voorste linies een aantal jongens die het netje makkelijk weten te vinden. Joey van Maaren, AJ Marcera, Mitchell Abdoel en ik hebben er samen een stuk of veertig in liggen. Dat maakt ons een erg lastige ploeg om tegen te spelen. Als we de hoofdklasse weten te halen, denk ik dat die kwaliteiten ons erg goed van pas zullen komen, omdat ons spel vooral tegen goed voetballende ploegen zijn vruchten afwerpt.”

Overschrijvingen
Ondanks de goede sfeer en resultaten vertrekt er toch een aantal spelers aan het eind van dit seizoen. “En dat is ontzettend jammer, maar wel begrijpelijk. Dirk Kusters verhuist naar Dordrecht en gaat bij Poortugaal spelen en jongens als Taner Bayram, Ethienne Ortela en AJ Marcera zijn jong, hebben talent en ambitie en willen het op een ander niveau proberen. Daarnaast vertrekt Mitchell Abdoel naar UVS, dat net gepromoveerd is naar de eerste klasse. Gelukkig heeft Yannick Blom niet stilgezeten en zijn voor komend seizoen ook heel wat goede jongens vastgelegd.”
Voorlopig spelen de vertrekkende spelers hopelijk nog twee wedstrijden voor Nootdorp. “Zaterdag spelen we thuis tegen SDC Putten; dat is voor ons voordelig, want thuis presteren we altijd goed. Ik weet nog niet heel veel van de tegenstander, maar we moeten net als heel het seizoen van onze eigen kracht uitgaan. Als we zaterdag winnen, volgt er nog een finale op neutraal terrein. Die winnen zou de ultieme bekroning van een prachtig seizoen zijn.”