Rietveld Theater start crowdfunding voor nieuwe tribune

Het zijn spannende tijden voor het Rietveld Theater. Vanaf september start een grootse verbouwing. Het pand in de binnenstad gaat bijna een jaar dicht terwijl het theater op een pop-up locatie in de stad programmeert. Het oude-schoolgebouw-met-theaterfunctie aan het Rietveld transformeert naar een volwaardig Huis voor Podiumkunsten. Geluidsoverlast, klimaatbeheersing, sanitair en achterstallig onderhoud worden rigoureus aangepakt. Publiek en artiesten kunnen een algehele upgrade en meer gebruikersgemak verwachten. 

Het gehele team van vrijwilligers, zzp-ers, cultureel ondernemers en artiesten is ontzettend blij met deze veranderingen en staat te popelen om de handen uit de mouwen te steken. Maar, hoewel de gemeente een fors bedrag in de verbouwing investeert, blijft er nog een behoorlijke klus te klaren voor het theater zelf. Een deel van de wensen, zoals geld voor een nieuwe tribune, moet zelf opgehoest worden.
Zaterdag 28 mei start het theater daarom een crowdfundingsactie. De kick-off is een concert dat gitaarlegende Ferdinand Bakker geeft met Let’s Stick Revisited, een door hem samengestelde band met bekende muzikanten uit de Delftse en landelijk bekende muziekscene. Delft krijgt de unieke kans om topmuzikanten met indrukwekkende carrières samen op het podium te zien knetteren. Met Hein van den Broek (vocals & percussie), Henk Koorn (vocals), Clemens Steenweg (keyboards), Raquel Brown (vocals), Lo van Gorp (vocals & saxofoon), Michel van Dijk (vocals), Jody Pijper (vocals), Kim Haworth (drums), Bob Reinders (vocals & gitaar), Robin van Baaren (bas) en natuurlijk Ferdinand Bakker (gitaar). DJ Maesch sluit de avond af met een dansfeest in de foyer.

Zondag 29 mei zet Guus Westdorp zijn Blauwe Podium in het theater en begeleidt enthousiaste zangers en zangeressen. De opbrengst van beide concerten komt ten gunste van de crowdfunding. www.rietveldtheater.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1