De nieuw gediplomeerde trainers met staand als vierde van links Robin van Galen.
De nieuw gediplomeerde trainers met staand als vierde van links Robin van Galen.

Van Galen inspireert trainers bij SV Den Hoorn

DEN HOORN - SV Den Hoorn is veertien gediplomeerde jeugdtrainers rijker. Afgelopen woensdagavond kregen zij hun diploma uitgereikt door niemand minder den topcoach Robin van Galen. 

Van Galen, die het Nederlands dameswaterpoloteam tijdens de Spelen van 2008 in Beijing naar Olympisch goud leidde, hield tijdens de feestelijke avond een presentatie over Succesvolle Teams. Hierin nam hij het publiek mee in de twee jaar durende voorbereiding op de Spelen. Het verhaal begon met Van Galens ambitie, waarbij hij zich tot doel had gesteld om als coach of scheidsrechter deel te nemen aan de Olympische Spelen. Eigenlijk had hij dit als sporter willen bereiken, maar een beperking in zijn schouderbeweging gooide hierbij roet in het eten.
Toen hij na de teleurstellende tiende plaats op het WK in 2005 was aangesteld als bondscoach, besloot Van Galen samen met het team om het over een andere boeg te gooien. Het trainingsprogramma werd rigoureus aangepakt. En met succes: de gouden medaille die daarvan het gevolg was, ging in de zaal rond.

Maatwerk
In de presentatie kwam duidelijk naar voren dat teamcoaching maatwerk is: als coach moet je oog hebben voor de verschillende karakters binnen je team en hiervoor openstaan. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat iedereen goed in zijn vel zit en gefocust is op zijn of haar rol binnen het team. Dit leidt tot de beste teamprestaties. Na de avond kunnen de trainers niet alleen gediplomeerd, maar vooral ook geïnspireerd aan de slag met hun teams. De club wil Nils Haarman, Rob van der Helm, Bianca van Hooff, Stephen Hotsma, Martijn Krenn, Jochem Langeveld, Monica van Leeuwen, Joost Oldeman, Gerben Passier, Shailesh Ramgatie, Eelco van Slooten, Marco van Tuijl, Jasper Vermeulen en Erik van der Voort van harte feliciteren met hun diploma en veel succes maar vooral ook plezier wensen tijdens hun trainersloopbaan.

Meer berichten
 
CustomHtml_1