Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Over erfenissen én erfbelasting!

Algemeen

Wanneer een dierbare komt te overlijden, krijgt u wellicht te maken met een erfenis en de afwikkeling van een nalatenschap. Naast alle emoties komt u voor lastige keuzes te staan en zijn er wellicht veel vragen. Wat te doen?

Het team van ErfrechtMeesters staat met zorg en aandacht klaar in moeilijke tijden. Denk aan vragen over het opeisen van uw legitieme portie als u als kind onterfd bent of aan complexe familiesituaties die de afhandeling van de nalatenschap in de weg staan. Misschien is er zelfs geen familie bekend en weet u niet wie u de opdracht tot de uitvaart kan geven? Of heeft u vragen over (het besparen van) erfbelasting? Een deel van de erfenis is vrijgesteld van erfbelasting. Hoe hoog dit vrijgestelde bedrag is, hangt af van uw relatie met de overledene. Het team van ErfrechtMeesters weet met al deze vragen raad.  

Bjoke Knoop-Bergsma, erfrechtjurist en eigenaresse, vertelt: “Cliënten willen graag ontzorgd worden en zaken vertrouwd uit handen geven. Onze ErfrechtMeesters zijn meester in de rechten en hebben veel ervaring op het gebied van het erfrecht vanuit de advocatuur of het notariaat. Wij nemen onder andere juridische en administratieve zaken uit handen waar nodig of staan cliënten bij met lastige vraagstukken over bijvoorbeeld onterving. Onze cliënten krijgen hierdoor ruimte voor het verdriet. Daar waar het eigenlijk om zou moeten draaien na het overlijden van een naaste. Ook de afwikkeling van een nalatenschap met schulden kan een complex proces zijn. Begeleiding bij of het helemaal uit handen geven hiervan kan een grote opluchting zijn voor erfgenamen. Begin 2022 is het team uitgebreid met de ervaren Marianne Zandbergen. Zij bijt zich vast in elk dossier en straalt ondertussen rust en vertrouwen uit dat nodig is als er veel emoties spelen bij de afwikkeling van een nalatenschap.” 

Op de foto ziet u van links naar rechts eigenaresse/ErfrechtMeester Bjoke Knoop-Bergsma, juridisch medewerker Fleur Maas-Hofstede en ErfrechtMeester Marianne Zandbergen. Op de foto ontbreekt Dave Salomons, die uitvoering geeft aan de praktische kant van nalatenschappen. Cliënten zijn op afspraak welkom in het kantoor aan de Westvest 149 (Tegelmagazijnen) en kunnen het team telefonisch bereiken op 015 - 20 30 005. Schroom niet om advies in te winnen. Een telefoongesprek kost niets! En neem ook eens een kijkje op www.erfrechtmeesters.nl