Sunny de Vroedt in haar atelier waar zij al haar kunstwerken maakt.
Sunny de Vroedt in haar atelier waar zij al haar kunstwerken maakt.

Hemd van het Lijf: Sunny de Vroedt

Algemeen

De creatieve Sunny de Vroedt (43) houdt zich bijna dagelijks bezig met het maken van kunstwerken en van sieraden.

Waarom hier op de foto?
“Ik heb ervoor gekozen om in mijn atelier de foto te nemen, omdat dit de plek is waar ik al mijn werk maak en waar regelmatig aanwezig ben. Het is ook al bijna 20 jaar mijn werkplek. Mensen kunnen altijd even aanbellen in mijn atelier. Of ik er altijd ben, dat is niet zeker.”

Wat voor werk maak je?
“Mijn werk gaat vrijwel altijd over de leefwereld van een vrouw. Er komt altijd wel een vrouw in mijn werk voor. Ik maak voornamelijk 2D werk. Ik werk met acryl- en aquarelverf. Soms zaag ik wel eens stukken hout uit om ergens op te plakken of gebruik ik verschillende technieken, mixed media dus.

Waarom een vrouw?
“Ik vind het erg mooi om de rondingen van een vrouw te schilderen. Die zijn wat zachter van uitstraling. Ben zelf ook een vrouw en denk dat vrouwen wat gevoeliger zijn.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Ik haal inspiratie uit mijn eigen bevindingen. Wat ik voel, wat ik zie en hoe mijn kijk op bepaalde dingen is. Ik gebruik mijn emoties ook als een inspiratiebron.”

Heb je zelf een creatieve opleiding gevold?
“Nee. Ik had het wel graag gewild, maar de plannen liepen anders. Wel was mijn vader vroeger schilder en heb ik veel van hem kunnen leren. Voor de rest heb ik het eigenlijk mezelf allemaal aangeleerd.”

Waar kunnen de mensen je spullen kopen?
“Ik verkoop wat kleinere werkjes, zoals sieraden, Shadow boksen en kleine dokjes met mijn werk erop. In de Etalagefabriek in de Oude Kerkstraat. Verder kunnen de mensen mijn werk kopen via exposities en via Instagram.”

Exposeer je vaak je werk?
“Voorheen had ik best wel veel exposities. De eerste keer dat ik werk exposeerde wat toen ik 17 jaar oud was. Dus heb er in de tussentijd al een hele hoop gehad. De afgelopen twee jaar is het wel minder geworden vanwege corona. Vorige week had ik een expositie en was het weer lekker druk en gezellig. Toen begon het wel weer te kriebelen om vaker te gaan exposeren. Ik ben langzamerhand weer aan het kijken waar ik kan exposeren.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou het echt niet weten. Ik ben daar ook niet geschikt voor om eerlijk te zijn. Ik ben erg blij met Marja en vind dat ze het erg goed doet. Ze is lekker sociaal en vriendelijk en dat vind ik fijn om te zien. Ik ben blij dat zij burgemeester is.”