Op 4 mei vindt de dodenherdenking plaats
Op 4 mei vindt de dodenherdenking plaats

Dodenherdenking in Pijnacker-Nootdorp

Algemeen

PIJNACKER-NOOTDORP - Woensdag vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats. In Pijnacker bij het monument in het Emmapark en in Nootdorp bij het monument in de Dorpsstraat.

Pijnacker
Vanaf 19.45 uur vindt de herdenking plaats bij het monument in het Emmapark in Pijnacker. Bij het monument staat een erewacht van Scouting Pijnacker en muziekvereniging Excelsior Pijnacker verzorgt de muziek. Burgemeester Björn Lughthart, veteraan Pascal Bobbe en Wil Duijndam van Amnesty International houden een herdenkingsrede. Om 20.00 uur worden de twee minuten stilte in acht genomen en het Wilhelmus gezongen, gevolgd door de kranslegging.

Nootdorp
Om 19.15 uur is er in de NH Kerk aan de Dorpsstraat een sfeervolle, eenvoudige plechtigheid. Tijdens deze plechtigheid zullen muziekstukken gespeeld en gezongen worden door Harmonie Nootdorp, Close2U en Kees Balm. Rond 19.45 uur volgt een korte wandeling naar het monument naast het Raadhuis. Bij het monument zal een erewacht worden gevormd door een delegatie van Commandovereniging Zuid-Holland. Scouting Nootdorp reikt bloemen uit die belangstellenden bij het monument kunnen neerleggen. Harmonie Nootdorp brengt een aantal muziekstukken ten gehore. Een wethouder en raadslid zullen namens het college van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp een krans leggen. Vervolgens leggen de Commandovereniging Zuid-Holland en het bestuur van de Oranjevereniging een krans. Om 20.00 uur worden de twee minuten stilte in acht genomen waarna aanwezigen het Wilhelmus zingen. Daarna kunnen belangstellenden bloemen neerleggen bij het monument.