Voorzitter en wethouder knipten gezamenlijk het lintje door

Nieuw complex Excelsior officieel geopend

Algemeen

DELFT - Afgelopen zaterdag was het een drukte van jewelste op het sportpark bij korfbalvereniging Excelsior. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de herinrichting van Sportpark Biesland, wat heeft geresulteerd in een prachtig mooi en nieuw complex voor Excelsior.

Om 9.30 uur was de eer aan de C2 van Excelsior om als allereerste een officiële competitiewedstrijd te spelen op het nieuwe Leen van den Hooff-veld. Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ won de C2 de wedstrijd direct met een overtuigende 15-3 uitslag. Later op de middag was het de beurt aan de selectie van Excelsior. Met tussendoor de officiële opening van het nieuwe sportpark door wethouder Sport, Karin Schrederhof. Na mooie woorden van bestuurslid Nelleke Kamps, wethouder Karin Schrederhof en Roel Swaap van Stichting Sportpark Biesland over de vereniging en in het bijzonder over de voorzitter Leen van den Hooff knipte de wethouder en voorzitter gezamenlijk het lintje door en was het nieuwe complex officieel geopend. Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van Excelsior. Onder leiding van nieuwbakken coach Marco Swikker pakte zij vrijwel direct het initiatief in de wedstrijd tegen de nummer zeven op de ranglijst ONDO. Voor rust scoorde zij vrij eenvoudig wat resulteerde in een 13-10 ruststand. In de rust van de wedstrijd nam voorzitter Leen van den Hooff opnieuw het woord. Ditmaal om eerst een aantal jubilarissen die al 25 jaar lid zijn van de vereniging in het zonnetje te zetten: Fleur van der Kant, Jill Koster, Job van den Berg, Koen van Domburg, Laura Baks, Lisanne Bron en Nikki Koster. Als allerlaatste werd Stephan Dijkgraaf onderscheiden met de jaartrofee. Na de rust werd de wedstrijd een echt spektakelstuk dat past bij de opening van een nieuw complex. Excelsior gaf de voorsprong niet meer uit handen en won uiteindelijk de wedstrijd met 22-21. Een zeer belangrijke overwinning met het oog op de doelstelling, behoud in de overgangsklasse.