Een bezoeker stopt haar muntje in de bus van de latere winnaar van de eerste ronde, Yachtwerk (Foto: Koos Bommelé)
Een bezoeker stopt haar muntje in de bus van de latere winnaar van de eerste ronde, Yachtwerk (Foto: Koos Bommelé)

Peter Tetteroo Bokaal is weer van start gegaan

Algemeen

DELFT - Voor de komende editie van de Peter Tetteroo Bokaal heeft de commissie namens de organisatie van Westerpop, 30 inzendingen uit de regio van Delft en omstreken mogen beoordelen. 

Inmiddels zijn de volgende negen bands geselecteerd voor de voorrondes van deze Delftse popprijs: Karvel, Wire District, Yachtwerk, Rocksville, Urban Distortion, Monfrere, Elmer Francis, Harvest Road, 3Speed Automatic. Elke winner van een voorronde mag op 8 of 9 juli optreden tijdens de 29e editie van Westerpop. De Peter Tetteroo Bokaal is een onderdeel van Delfts bekendste popfestival, Westerpop. 

Eerste voorronde
Zaterdag 16 april traden de bands Karvel, Wire District en Yachtwerk op tijdens de eerste voorronde van de Peter Tetteroo Bokaal 2022. De eerste voorronde vond plaats in STECK. De bezoekers hadden gratis toegang. De winnende band van die avond was Yachtwerk. Zij zullen op de eerste dag van Westerpop, vrijdag 8 juli, optreden!  

Tweede Voorronde
Zaterdag 23 april moeten de bands Rocksville, Monfrere en Urban Distortion het tegen elkaar opnemen. De volgorde van optredens worden bekend gemaakt doormiddel van loting. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom en kunnen tot uiterlijk 21.00 uur bij STECK naar binnenwandelen. Toegang zal net als de eerste ronde gratis zijn.

Laatste voorronde
Op zaterdag 30 april zullen  Elmer Francis, Harvest Road en 3Speed Automatic als laatste acts het tegen elkaar moeten opnemen. Net zoals bij de eerste en tweede voorrondes is de toegang gratis en kan het publiek tussen 19.30 uur en 21.00 uur bij STECK naar binnen aan de Kromstraat 25. Het publiek krijgt tijdens de optredens de gelegenheid om te stemmen.