Eigenaren Anja Notenboom en Janny Romberg (Foto: Koos Bommelé)
Eigenaren Anja Notenboom en Janny Romberg (Foto: Koos Bommelé)

‘JUT & JUL’ organiseren binnenkort een braderie

Algemeen

DELFT - Het goede doelenhuis ‘JUT & JUL’ in de Wippolder zal binnenkort een braderie organiseren. Eigenaren Anja Notenboom en Janny Romberg  zijn nog in overleg met de gemeente. De exacte datum is nog niet bekend. 

Het doel van de braderie is om geld in te zamelen, zodat de dames de huur van hun goede doelenhuis kunnen betalen. Een jaar lang betaalde iemand anders voor hun de huur, maar vanaf mei moeten de dames die zelf gaan betalen. 

Anders moeten denken
“De huur zelf betalen zal geen probleem zijn, maar waar de winkel voor staat is het helpen van mensen in Afrika en in Nederland. We kunnen minder dozen met spullen naar Afrika versturen en minder artikelen gratis weggeven aan mensen die krap bij kas zitten. Soms doen we dat wel eens, maar we moeten anders gaan denken en dat vinden wij zo jammer”, vertelt Anja Notenboom. Door sommige spulletjes weg te geven aan mensen die bijna niet rond kunnen komen, helpen Anja en Janny ook de mensen in Nederland.

Donatie
Nu de dames de huur zelf moeten betalen, betekent dat, dat ze geld moeten gebruiken uit de donatiepot en dat willen zij het liefst voorkomen. “Al het geld dat nu binnenkomt gaat in de donatiepot. We hopen wel dat mensen ons financieel willen blijven ondersteunen, zo kunnen wij naast de braderie bezig blijven met het opbouwen van een buffer”, aldus Anja. De dames zijn momenteel druk bezig met brainstormen. Zo willen zij een website maken waar de mensen via een link kunnen doneren.

De winkel is te vinden op de Simonsstraat 47. Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn zij geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur en elke zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

!