Hans en Ellen zijn de drijvende krachten achter de Cartridge Corner.
(Foto: EvE)
Hans en Ellen zijn de drijvende krachten achter de Cartridge Corner. (Foto: EvE)

Cartridge Corner brengt kleur in je leven (nou ja, op papier)

Algemeen

DELFT – Cartridge Corner brengt kleur in je leven. Letterlijk, met nieuwe, originele cartridges, huismerk-cartridges of hervulde exemplaren in zwart, magenta, geel en cyaan.

Cartridge Corner. De naam zegt het al: dé plek waar je cartridges en toners kunt kopen. Cartridges voor uw inktjetprinter zijn meestal duur, zeker als je altijd de originele cartridges van de printerfabrikant koopt. Gelukkig kun je bij Cartridge Corner jouw lege inktpatroon inruilen voor een hervuld exemplaar en dat is stukken goedkoper. “En het is bovendien ook milieubewust. Hergebruik zorgt voor minder afval in het milieu”, benadrukt Hans van Dijk, samen met zijn vrouw Ellen de drijvende kracht achter Cartridge Corner.

Even goed als origineel
En om de kwaliteit hoef je het zeker niet te laten: “Refill is, als je het goed doet, en dat doen wij, net zo goed als het origineel. En beter dan sommige hele goedkope cartridges die je op internet kunt vinden.” Want niet iedere inkt is hetzelfde. Iedere fabrikant heeft zijn eigen recept. Printkoppen zijn gevoelige apparatuur en dus luistert het nauw. “Geregeld komen hier mensen met een vastgelopen printer omdat ze niet de juiste inkt hebben gebruikt. Gelukkig kunnen we het probleem in veel gevallen verhelpen, maar het toont wel aan dat je op moet letten met wat je in je printer stopt.”

Priegelen
Hans weet alles van de verschillende inktsoorten en dat is een veilig idee. Wie overigens denkt dat Hans dagelijks met een spuitje zit te priegelen om er nieuwe inkt in te spuiten heeft het mis: “We gebruiken allerlei moderne machines om de cartridge, van binnen en van buiten, helemaal schoon te maken. We sprayen de printkop en vervolgens wordt de patroon onder vacuüm gevuld. Zo is de cartridge altijd maximaal gevuld en presteert hij altijd net zo goed als een nieuwe. Na het vullen testen we ze allemaal.”
Voor diegenen die toch liever niet hervullen heeft Hans in veel gevallen ook huismerk cartridges op voorraad. “Ook die presteren even goed als de originelen.”

Praatje
Mensen komen voor inkt, maar krijgen bij Hans en zijn vrouw desgevraagd ook goed advies. Ze nemen graag de tijd voor een praatje. “Dat maakt het werk alleen maar leuker, vindt Hans. Andere mensen komen om te printen of te kopiëren, want ook dat kan bij Cartridge Corner: “Kopietjes maken, scannen en printen. In zwart/wit èn in kleur. Op verschillende soorten papier, met een formaat tot A3.”
Cartridge Corner is te vinden aan de Krakeelpolderweg 44.

!