(Foto: Koos Bommelé)
(Foto: Koos Bommelé)

Vijfde Bridgedrive voor Peetfamilie en Aandachtslab

Algemeen

DELFT - Na een lockdown periode van zo’n twee jaar, was het dan eindelijk weer zover en organiseerde Lions Club Delft Antoni van Leeuwenhoek vorige zaterdag voor de vijfde keer een bridgedrive ter financiële ondersteuning van twee prachtige doelen: Stichting de Peetfamilie en het Aandachtslab.

De Peetfamilie is een stichting binnen Studentenvereniging Sanctus Virgilius. Elk jaar tijdens Hemelvaart worden 15 mensen met een ernstige beperking in de watten gelegd door een 40-tal studenten en de benodigde medische begeleiding. Stichting KDC Aandachtslab is een gespecialiseerd en bijzonder kinderdagcentrum in Rijswijk waar kinderen tot 18 jaar met een Ernstige Meervoudige Beperking gestimuleerd worden in hun ontwikkeling door elke mogelijkheid te benutten.

Bridgedrive
De bridgedrive werd wederom gehouden in het Sociëteit gebouw van Sanctus Virgilius, het voormalig Sint Barbara Klooster aan de Oude Delft 57. Dit keer waren er maar liefst 40 paren, dus 80 spelers, die middels hun spel ook officiële Bridge Meesterpunten konden vergaren, alles ook dit keer weer onder leiding van de gecertificeerde wedstrijdleider Guus Mooibroek.

Monumentaal pand
De deelnemers aan de bridgedrive werden ontvangen in de monumentale Prestigezaal. Er was voldoende mogelijkheid om kennis te maken met elkaar en met vertegenwoordigers van de Lions Club Antoni van Leeuwenhoek en de besturen van de Stichting de Peetfamilie en het Aandachtslab. Het bridgen zelf vond plaats in de grote monumentale Eetzaal die feeëriek verlicht was. Het spel werd geprogrammeerd in twee zittingen. Per zitting werden in drie verschillende lijnen (per lijn 10 paren) in totaal 15 spellen gespeeld.

Prijsuitreiking
Rond 16.30 uur was de feestelijke uitreiking van de prijzen aan de gelukkige winnaars van de bridgedrive. Zij konden kiezen uit een groot aantal mooie prijzen die ter beschikking waren gesteld door Tartufo traiteur (Fabio), Rederij Brands, Restaurant Bij Harry, Team Kippie Grillprodukten, China Body, Slagerij van Vliet, Marion Vuurens, Chantal Grootveld, Ellen van Rijn, Hotel de Emauspoort, Wines & Whiskies, Wijnhuys Kinésis & MijnWijn.eu, Léonidas en Zonnestudio Nancy. Na afloop van de bridgedrive werd een heerlijke wijnproeverij aangeboden. Uiteraard werd er ook besteld, per fles of per doos. Een deel van die omzet gaat ook naar de opbrengst voor de Peetfamilie en het Aandachtslab.

2.500 euro
Al met al was het een bijzonder geslaagd evenement dat uiteindelijk circa 2.500 euro heeft opgeleverd voor de Peetfamilie en het Aandachtslab. De deelnemers waren allen zeer enthousiast en met name zeer te spreken over de organisatie, en de ontspannen sfeer. Namens Lions Club Antoni en Leeuwenhoek, Stichting de Peetfamilie en het Aandachtslab dankte de voorzitter van de Lions, Roger Demkes, een ieder die heeft bijgedragen aan deze wederom succesvolle Lustrum Bridgedrive 2022.

Kennismaken
Wat dacht u ervan om eens kennis te maken met het reilen en zeilen van Lionsclub Delft Antoni van Leeuwenhoek? Op www.leeuwenhoek.lions.nl vindt u alle informatie. Of stuur een e-mail via de secretaris secretarisavl@gmail.com om meer te weten te komen over de Lionsclub.