Delftse ondernemer en kunstenaar Tijn Noordenbos (Foto: Koos Bommelé)
Delftse ondernemer en kunstenaar Tijn Noordenbos (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het Lijf: Tijn Noordenbos

Algemeen

Delftse ondernemer en kunstenaar Tijn Noordenbos (72) organiseert dit jaar tijdens Pasen de Delft Art Sale in de Sigarenfabriek.

Waarom hier op de foto?
“Ik sta hier bij mijn eigen zaak ‘Uit de kunst’. Hier kunnen de mensen kleding en meubels kopen, maar ze kunnen hier ook naar binnenwandelen voor een lekker kopje koffie. “

Wat houdt Delft Art Sale in?
“De Art Sale is een verkoopexpositie, die wordt gehouden door 11 Delftse kunstenaars. De mensen krijgen de gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en eventueel te kopen. De kunstwerken die er worden geëxposeerd zijn toegankelijk om te kopen.”

Wat is uw rol bij Delft Art Sale?
“Ik ben de organisator van de expositie. Ik ben op zoek gegaan naar Delftse kunstenaars die tijdens het paasweekend wilden exposeren. uiteindelijk heb ik elf enthousiaste kunstenaars gevonden.”

Exposeert uzelf ook werk?
“Ja zeker. Ik exposeer dat weekend schilderijen, objecten en meubels.”

Wat voor kunstwerken kunnen de mensen verwachten?
“De kunstwerken die er staan variëren van foto’s, schilderijen, meubels tot keramiekwerk en collages. De kunstenaars zijn ook aanwezig, dus als de mensen een praatje willen maken of meer willen weten over het kunstwerk, dan kunnen ze altijd het gesprek aangaan met de kunstenaar.”

Op welke dagen kunnen de mensen de expositie komen bezoeken?
“Op vrijdag 15 april is de opening van 17.00 uur tot 19.00 uur. Op 16, 17 en 18 april kunnen de mensen langskomen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.”

Waar kunnen de mensen terecht voor meer informatie?
“Op Instagram en Facebook plaatsen wij informatieve filmpjes van de elf kunstenaars die meedoen. Zo kunnen zij meer te weten komen over het werk dat wordt geëxposeerd.”

Wat voor kunstwerken maakt u?
“Ik ben ooit begonnen met maken van meubels. In die tijd had ik al mijn zaak samen met mijn vrouw. Op een gegeven moment werd het maken van meubels zwaar en ben ik gaan bedenken wat ik anders kon gaan doen. Ik ben toen schilderijen, objecten en gedecoreerde meubels gaan maken.”

Bent u altijd al bezig geweest met kunst?
“Ik heb nooit een opleiding gevolgd in die richting, maar van huis uit heb ik wel veel meegekregen en waren we er ook vaak mee bezig.”

Wat zou u doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou aan de hedendaagse burgemeester vragen of ze het werk wil oppakken.”