Heleen, Bianca en Lissa van Van Leeuwen Huidtherapie. (Foto: Christian Kalse)
Heleen, Bianca en Lissa van Van Leeuwen Huidtherapie. (Foto: Christian Kalse) Foto: Christian Kalse

Littekentherapie bij Van Leeuwen Huidtherapie

Algemeen

DELFT – Uw huid is genezen. Maar dat proces liet wel sporen na: littekens. Voor sommige mensen kan dat een probleem zijn. Vaak is er wel iets aan te doen, weet Lissa Hoek van Van Leeuwen Huidtherapie. 

Een litteken ontstaat doordat de huid beschadigd is geraakt, maar niet in staat is om volledig te herstellen. De huid maakt dan littekenweefsel aan. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals een infectie, een slechte doorbloeding van de huid of een algemene slechte conditie. Soms vormen de littekens zelf een nieuw probleem, bijvoorbeeld doordat ze verkleefd zijn of een variatie aan (pijn)klachten geven. Maar ook zonder deze klachten kan het zijn dat u het niet prettig vindt of dat u zich schaamt. “Gelukkig zijn veel littekens wel te behandelen”, zegt Lissa Hoek. “Bij Van Leeuwen Huidtherapie zijn we gespecialiseerd in de behandeling van verschillende soorten littekens, zoals  littekens na een operatie, acnélittekens en verheven littekens, dat zijn littekens die bovenop de huid liggen en vaak hard aanvoelen of jeuken. Het tegenovergestelde is een verzonken litteken, die weer dieper in de huid liggen. Striae bij vrouwen is een bekend voorbeeld. Elke huid en ieder soort litteken heeft een andere behandeling nodig. Als u bij ons komt voor een behandeling, gaan we daarom eerst met u in gesprek. Op basis daarvan bepalen we met u de persoonlijke aanpak van uw probleem.”

Behandeling
Er zijn meerdere manieren om littekens te behandelen. Littekenmassage maakt de huid en het litteken soepeler en stimuleert het lichaam om nieuwe cellen en collageen aan  te maken. Soms zorgen massagetechnieken ook voor vermindering van jeuk, pijn, verklevingen of oedeem. Gebruik van drukpakkingen, medical tape, siliconenpleisters of -gel maken het litteken vlakker en soepeler waardoor de klachten afnemen. LPG Endermologie stimuleert de cellen van de huid en met micro-needling wordt uw huid gladder en frisser door de gestimuleerde aanmaak van collageen en elastine, waardoor uw littekens minder zichtbaar worden. Daarnaast geven we ook graag advies over huidverzorging in het algemeen en wat een goede verzorging kan doen om het probleem van littekens te verkleinen.

Van Leeuwen Huidtherapie, gevestigd aan Kampveld 10, is al sinds 1996 een vertrouwd adres in Delft. Het team, bestaande uit Heleen van Leeuwen, Bianca Semler en Lissa Hoek, geeft aandacht en een deskundige behandeling. Door de jaren heen heeft het vak van huidtherapeut een grote ontwikkeling doorgemaakt en wij van Van Leeuwen groeide mee: “We scholen steeds bij en zijn daarom op de hoogte van alle nieuwe technieken en inzichten.” Een verwijzing van de (huis)arts is meestal niet nodig. “Neem gerust contact met ons op via telefoon 06-23284787 of e-mail info@vanleeuwenhuidtherapie.nl.”