Emily Chatziandreou in een studentenkamer (Foto: Koos Bommelé)
Emily Chatziandreou in een studentenkamer (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Emily Chatziandreou

Algemeen

Emily Chatziandreou (22) studeert Technische Bestuurskunde aan de TU en is secretaris en kamercoördinator van het festival Stukafest Delft.

Waarom hier op de foto?
“Ik zit hier in een studentenkamer. Stukafest wordt namelijk in verschillende studentenkamers gehouden, dat geeft aan dat het lekker dichtbij huis is en dat het makkelijk wordt gemaakt om in het drukke studentenleven toch nog te kunnen genieten.”

Wat is Stukafest?
“Het is een festival dat te maken heeft met uitvoerende vormen van kunst. Denk aan bandjes die optreden, experimentele vormen van muziek, zangers, maar ook dans, cabaret, theaterstukken en poëzie die wordt voorgedragen. Stukafest zal op donderdag 31 maart plaatsvinden.”

Wat is het idee achter Stukafest?
“Het concept achter het festival is dat kunst zo toegankelijk mogelijk wordt gemaakt voor jongeren, omdat kaartjes voor een concert of een theatervoorstelling toch vaak te duur zijn voor hen. De insteek is om het festival in verschillende studentenkamers te laten plaatsvinden. Zo proberen wij de jongeren en natuurlijk ook de inwoners van Delft, een kijkje te geven in hoe studenten wonen en hoe hun dagelijks leven eruit ziet.”

Wat is jouw rol als secretaris en kamercoördinator?
“Ik heb contact met alle studentenhuizen die meedoen. Ik ga de verschillende locaties af om te kijken wat de inwoners het liefst hebben. Ik kijk wat voor acts in de huizen passen en of de ruimte nog aangepast moet worden. Voor een poëzie act zal de ruimte namelijk wat knusser moeten. Ik breng alle puzzelstukjes een beetje bij elkaar.”

Hoeveel studentenhuizen doen er mee?
“Er doen 16 studentenhuizen mee. De huizen liggen maximaal op zeven minuten loopafstand van elkaar.”

Hoe ziet het programma eruit?
“Er zijn drie rondes verdeeld over de avond. Er is een rond om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur. Een act duurt 30 minuten. Na die 30 minuten kun je nog even kort bijpraten en een drankje doen. Vervolgens heb je dan nog tien minuten de tijd om naar de volgende act te lopen.”

Hoe kunnen de mensen aan een ticket komen?
“Op www.stukafest.nl/delft  kunnen de mensen een kaartje kopen. Elke ronde kost 5 euro. Dus voor alle drie de rondes ben je 15 euro kwijt. Per ronde kan je een act kiezen. Naast de website geven wij ook veel informatie weg op Instagram over de line-up, en over de acts.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou een platform creëren waar jongeren en volwassen in contact met elkaar kunnen komen op het gebied van kunst en cultuur”