Opruimen van Delftse Hout tijdens de Landelijke Opschoondag 2022
Opruimen van Delftse Hout tijdens de Landelijke Opschoondag 2022

Een succesvolle Landelijke Opschoondag

Algemeen

DELFT - Zaterdag 19 maart was de 20e editie van de Landelijke Opschoondag. In heel Nederland waren acties om zwerfafval op te ruimen. Ook in Delft werd weer fanatiek opgeruimd. Het mooie weer zorgde ervoor dat veel mensen de straat op gingen om zoveel mogelijk afval op te ruimen. 

Zo ruimden 43 deelnemers de Delftse Hout op. Van jong tot oud, iedereen ging fanatiek met grijper en afvalzak op pad. Deze actie werd georganiseerd door Duurzaamheidscentrum De Papaver en de Delftse Natuurwacht. Iedereen die wilde, kon zich aansluiten. Natuurlijk kon na afloop iets lekkers te eten en drinken in de zonnige Papaver-tuin niet ontbreken. 

Voorhof
Ook in de middag was er een actie: 21 deelnemers ruimden afval op in de Delftse wijk Voorhof. Ook in andere Delftse wijken waren groepen afvalopruimers te zien. Zeker meer dan honderd Delftenaren deden mee aan deze editie van de Opschoondag. Zo gaat Delft opgeruimd de lente in!

Opruimen
Natuurlijk hoef je niet alleen tijdens Landelijke Opschoondag zwerfafval op te ruimen. Dit kan het hele jaar door. Bij De Papaver leen je gratis opruimmaterialen als je met een groep in Delft gaat opruimen. Neem daarvoor contact op met De Papaver.

Supporter van Schoon
Wil je opruimmaterialen thuis hebben zodat je de Delftse wijken kunt opruimen wanneer je dat zelf wil? Word dan Supporter van Schoon. Meld je aan en haal je gratis materialen op bij De Papaver. Dit is ook mogelijk voor bedrijven. Als bedrijf kun je meerdere afvalgrijpers en afvalzakhouders in bruikleen krijgen. Ga bijvoorbeeld eens afval opruimen tijdens de lunchwandeling, zo haal je meteen een frisse neus!