De selectiegroep van Dance for Life Studio die met de derde prijs naar  huis ging
De selectiegroep van Dance for Life Studio die met de derde prijs naar huis ging

Dance for Life Studio trapt wedstrijdseizoen af in Drunen

Algemeen

DEN HOORN - Na twee coronajaren was het afgelopen weekend dan eindelijk weer zover. De dansers van Dance for Life Studio mochten de bühne betreden voor een spetterend optreden tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen.  

Door Cheyenne Toetenel

“Het was heerlijk om eindelijk weer te mogen dansen voor publiek”, aldus Lotte Verleg, die de dansschool 10 jaar geleden samen met haar zus Annefloor oprichtte. “Plezier hebben was zondagmiddag het hoofddoel, maar we hebben ook heel goed gepresteerd en zelfs een mooie derde prijs mee terug naar Den Hoorn genomen.” Met zeven selectieteams ging Dance for Life Studio naar het Brabantse land, waar de danswedstrijd Showtime werd georganiseerd door SHJ Drunen. Hier namen de teams het op tegen dansgroepen uit heel Nederland. “Bijzonder aan deze wedstrijd is dat er wordt ingedeeld op leeftijd, niet op dansstijl. Het is echt van modern tot hiphop, van streetdance tot showdance, allemaal in dezelfde categorie. Je weet daardoor niet waar de jury naar kijkt, wat het extra spannend maakt.” Al met al is Dance for Life Studio meer dan tevreden met de resultaten van de groepen. “En dat je een prijs mee naar huis neemt, maakt het extra leuk.”

Anders dan anders
De voorbereidingen op de wedstrijden verliepen dit seizoen anders dan anders. “Door de telkens weer veranderende coronamaatregelen moesten we creatief zijn om de lessen door te laten gaan. Een aantal weken hebben we ons volledige rooster moeten verplaatsen naar de woensdagmiddagen en weekenden, omdat we maar tot 17.00 uur mochten sporten. Vervolgens mochten we wel weer ‘s avonds sporten, maar moest het buiten. Dan is het toch lastiger om een wedstrijddans te oefenen. Grondstukken doe je niet zo makkelijk op straat.” Uiteindelijk kwam er aan die coronamaatregelen dan toch een eind en verliepen de laatste weken voorbereiding voor de eerste wedstrijd weer ‘normaal’.

Theaterwedstrijden
Nu het wedstrijdseizoen is afgetrapt focust Dance for Life Studio zich alweer op de volgende wedstrijden. “Op Tweede Paasdag doen we met onze selecties mee aan We Know You Can Dance. Op 23 april doen we mee aan Kunstbende, in de categorie dans. Een maand later, op 29 mei, doen we mee aan het Shell We Dance Event.” Daarnaast staat er nog een eigen show gepland. “Deze vindt plaats op 25 en 26 juni, in De Hoornbloem. De show heeft als thema ons 10-jarig bestaan, dus dat wordt hartstikke leuk. Waar we ook naar uit kijken is het festival Van ‘t Kassie naar de Schuur op 27 augustus. Daar gaan we workshops geven.”

Dansstudio
Dance for Life Studio biedt lessen aan in verschillende dansstijlen, zoals jazz, streetdance, hiphop en modern. “Dansen doen wij met jong en oud. We hebben reguliere en selectiegroepen, maar ook moederdans en peuter- en kleuterdans. Wil je een keer meetrainen, dan ben je van harte welkom voor een proefles. We verzorgen ook workshops en kinderfeestjes.” Meer informatie hierover op www.danceforlifestudio.nl.