Afbeelding

Pieter Guldemond informateur in Delft

Algemeen

DELFT - Tijdens de verkiezingen van afgelopen week is Studenten Techniek in Politiek (STIP) met 6 zetels gekozen tot grootste partij van Delft. Dat betekent dat STIP het voortouw zal nemen in het vormen van een nieuw college. STIP draagt voor de eerste fase hiervan oud-wethouder Pieter Guldemond voor als informateur om het proces te begeleiden.

Het vormen van een nieuw college vindt standaard plaats in twee fases. Tijdens de eerste fase, de ‘informatie’, wordt gezocht naar een meerderheid van partijen die met elkaar een coalitie willen vormen. Tijdens de tweede fase, de ‘formatie’ onderhandelen deze partijen met elkaar over de inhoud, wethouders en portefeuilleverdeling.

Als begeleider van de eerste stap in de coalitievorming draagt STIP oud-wethouder Pieter Guldemond voor als informateur. Pieter was in de periode 2010 - 2014 wethouder namens STIP. Na zijn wethouderschap was Pieter o.a. directeur van incubator YES!Delft en op dit moment werkt Pieter als leidinggevende bij Airbnb. In 2018 heeft Pieter samen met oud-Groenlinksraadslid Wim Bot ook een succesvolle informatieronde begeleid.

Fractievoorzitter Ida de Boer is blij dat Pieter de eerste fase van de informatie wil begeleiden: “Pieter is wat ons betreft uitermate geschikt voor deze rol. Hij kent Delft en de Delftse gemeenteraad goed, is bij uitstek een verbinder en heeft vier jaar geleden laten zien dat hij een goede informateur is.”