Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Sems passie voor motorrijden leidde tot Rijschool De Verkenner

Algemeen

Delvenaar Sem van den Bout (29) verruilde twee jaar geleden zijn baan bij Defensie voor een eigen rijschool. Met Rijschool De Verkenner geeft hij nu zowel auto- als motorrijles. “Beide leuk om te doen, maar mijn hart ligt al van jongs af aan bij het motorrijden.”

Als tiener ontstond zijn passie voor motoren en kon hij niet wachten om op een dag zijn motorrijbewijs te halen. “Dat was ook niet gek, want mijn hele familie heeft iets met motoren. Mijn vader heeft die passie op mij overgebracht. Al aan het begin van mijn tienerjaren mocht ik bij hem achterop en reden we naar de mooiste plekjes. Binnenkort gaan we met vrienden op motorvakantie. Samen trekken we eropuit richting Italië. Dat zijn de leukste uitjes!”

Rust in elke situatie
Na acht jaar bij defensie te hebben gewerkt als verkenner, begon het te kriebelen bij Sem. “Motorrijden, dat is wat ik wilde. Heel even dacht ik eraan om motoragent te worden, maar dat idee maakte snel plaats voor het starten met een eigen rijschool. De beste keuze die ik had kunnen maken.” Toch heeft hij niet volledig afscheid genomen van defensie. “De naam van mijn rijschool, De Verkenner, is hier een verwijzing naar.” Bovendien komt Sems ervaring als militair goed van pas in het geven van rijlessen. “Bij Defensie ben ik getraind om in alle situaties kalm te blijven. Die rust kan ik goed overbrengen op cursisten.” Rust creëert Sem ook bij cursisten met autisme, ADHD, ADD en faalangst. “Hier heb ik een speciale cursus voor gevolgd. Mensen die twijfelen of motor- en autorijden wel wat voor hen is kunnen altijd een proefles boeken om te ervaren hoe ik te werk ga.”

Wil jij nu het voorjaarszonnetje tevoorschijn komt starten met lessen? Bij Rijschool De Verkenner kun je per direct starten en maak je gebruik van mooie nieuwe motorfietsen en -kleding. Kijk voor de mogelijkheden en prijzen op www.rijschooldeverkenner.nl of bel/app naar 06-82281214.