Tamara Vreugdenhil (Foto: Koos Bommelé)
Tamara Vreugdenhil (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Tamara Vreugdenhil

Algemeen

Tamara Vreugdenhil (38) spreekt met Delftse ondernemers en inspireert met haar podcast ‘TipvanTam’ mensen, om hun dromen na te jagen.

Waarom hier op de foto?
“Ik ben gek op de sfeer en geschiedenis van de binnenstad. Ook ben ik dol op de huizen, winkels en horeca.”

Hoe ontstond je podcast ‘TipvanTam’?
“Ik heb twaalf jaar gewerkt bij een kinderopvang en kwam erachter dat het niet meer mijn plek en roeping was. Ik heb mijn baan opgezegd en ben gaan zoeken naar wat ik wel wilde. Ik werd een keer wakker met het idee om een podcast te starten en dat idee is nooit meer uit mijn hoofd gegaan.”

Wat is het doel van ‘TipvanTam’?
“Toen ik mijn baan had opgezegd hoorde ik regelmatig in mijn omgeving ‘Oh wat dapper, ik zit ook al een tijdje niet op mijn plek’. Ik kwam er toen achter dat het mijn missie is om mensen te inspireren om hun dromen achterna te gaan, want het leven is veel te leuk en er zijn zoveel leuke dingen om te ontdekken.”

Hoe inspireer jij de luisteraars dan?
“Inmiddels heb ik al 52 Delftse ondernemers gesproken die hun verhaal deelden en vertelden waar zij tegenaan liepen bij het volgen van hun droom. Mensen denken vaak ‘Oh die doet dat gewoon even’, maar dat is dus helemaal niet zo.”

Wat vind je zo leuk aan het maken van een podcast?
“Dat de gasten zich open en kwetsbaar opstellen en hun tegenslagen met mij en de luisteraars delen, want niks gaat bij iemand zonder slag of stoot.”

Wat doe je nog meer naast het maken van je eigen podcast?
“Ik maak ook podcastkanalen voor bedrijven. Ik regel dan de techniek, de intro en outro en soms ben ik er zelf ook in te horen. Hier verdien ik geld mee en zie het ook echt als een baan.”

Heb je nog iets nieuws op de planning staan?
“Ik ben op het moment gestopt met de Delftse ondernemers en ben het buiten Delft gaan zoeken, omdat er nog heel veel inspirerende verhalen buiten Delft zijn. Momenteel staan er hier al weer drie afleveringen van online.”

Waar kunnen de luisteraars terecht voor jou podcast?
“Op alle podcastkanalen, denk aan soundCloud, Apple en Spotify.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou vaak wakker liggen en erachter komen dat ik andere kwaliteiten heb. Ook zou ik Marja bellen met de vraag of ze terug wil komen. Ik denk niet dat het voor mij weggelegd is om burgemeester te zijn.”