'Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over wat je wilt', aldus Arthur Brouwer. (Foto: PR)
'Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over wat je wilt', aldus Arthur Brouwer. (Foto: PR)

Airco: zuiniger, veelzijdiger èn een goede investering

Algemeen

DELFT - Met het warme seizoen in aantocht denk je misschien na over airconditioning in je huis. Arthur Brouwer van Abro-Air is een ervaren vakman op dat gebied en kan je er alles over vertellen.

Delftenaar Arthur werkt al 27 jaar als airconditioning-installateur en heeft zijn branche met name in de laatste jaren zien veranderen: “Vroeger hadden alleen algemene gebouwen, kantoren en dergelijke, airco”, weet hij. “Zulke grote projecten doen we nog steeds. Maar zeker de afgelopen tien jaar ben ik meer en meer in de particuliere sector bezig. Het wordt steeds gewoner dat mensen thuis ook airconditioning hebben.”

Veelzijdig
Daar zijn verschillende redenen voor. “De warme zomers die tegenwoordig veel gewoner zijn zullen er zeker mee te maken hebben”, vermoedt Arthur. “Hete nachten in de zomer leiden tot slecht slapen en dat geeft weer allerlei klachten. Een koele slaapkamer helpt al enorm.” Daarnaast is de techniek in de laatste jaren niet alleen verbeterd, maar ook betaalbaar geworden, en niet te vergeten: veelzijdiger: “Door airconditioning te combineren met een warmtepomp kun je een huis niet alleen koelen, maar ook verwarmen”, legt Arthur uit. “Nu de gasprijzen door het dak schieten krijg ik steeds meer vragen daarover.” En de energiekosten van de airconditioning zelf? “Die vallen tegenwoordig best mee. Airco’s van nu zijn echt stukken energiezuiniger dan vroeger.”

Plan
Er is veel mogelijk, benadrukt Arthur. En omdat ieder huis en iedere wens weer anders is begint hij altijd met een gesprek met de klant over wat diegene wil en verwacht. “De klantwens bepaalt de keuze van de apparatuur”, vat Arthur het kort samen. “Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over wat je wilt. Op het eerste gezicht wil je misschien alleen je slaapkamer gekoeld. Maar wat als je wilt uitbreiden naar bijvoorbeeld je werkkamer? Dat kan niet zomaar, maar als je er al voorbereidingen voor getroffen hebt is het goed te doen.” Arthur helpt je als klant professioneel door deze en andere vragen heen en maakt op basis daarvan een vrijblijvende offerte.

Topseizoen
Ga je als klant akkoord, dan kan Arthur aan het werk. “Een eenvoudig systeem kunnen we al binnen een halve dag aanleggen.” Nu de dagen weer warmer worden krijgt Arthur het steeds drukker, dus je moet er wel op tijd bij zijn: “Van april tot augustus geldt bij ons als topseizoen.” Meer weten over airconditioning of snel een afspraak maken? Arthur is te bereiken op tel. 06-20402349 of via info@abro-air.nl. Hete nachten in het vooruitzicht? Hou het hoofd koel!