Afbeelding

Spelen en ontmoeten op het nieuwe Nassauplein

Algemeen

Buurtbewoners uit de Wippolder hebben op vrijdag 25 februari, samen met de Delftse wethouder Martina Huijsmans en gedeputeerde Meindert Stolk, de nieuwe rookvrije speelplaats aan het Nassauplein geopend. Het plein was jaren dicht, omdat de grond ernstig was vervuild.

Speeltoestellen, bomen en planten
De nieuwe speelplaats ziet er nu weer op en top uit. Er zijn nieuwe speeltoestellen, een basketbalveld, nieuwe bestrating en een hek rond de speeltuin. Er zijn stapstammen en speelheuvels. Het kunstgrasveld is klaar en het voetbalveld is ingezaaid. De speelplaats is voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Ook studenten dachten mee
De bewoners zijn betrokken geweest bij de herinrichting. Ze hebben mee kunnen denken hoe de speelplaats eruit zou komen te zien. Studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft hebben meegewerkt aan het plan voor groen op het plein. Er staan veel verschillende soorten bomen en struiken op het plein. De nieuwe beplanting trekt vogels, vlinders en bijen aan.

Spelen en ontmoeten
Wethouder Martina Huijsmans is blij dat het nieuwe Nassauplein weer open is. “Het heeft langer geduurd dan gedacht, maar is het wachten waard. Samen met de buurt hebben we alle wensen voor de plek in beeld gebracht. En dan dit als prachtig resultaat. Het Nassauplein is dé plek in de buurt om te spelen en elkaar te ontmoeten.”

Veel plezier
Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Meindert Stolk: “Ik ben er trots op dat we samen met de gemeente deze mooie en veilige plek in de wijk hebben kunnen maken. Ik ben blij dat we als provincie hieraan hebben kunnen meewerken. De bewoners van de Wippolder gaan er heel veel plezier van krijgen.”