Fred Breebaart - Straatmuzikanten
Fred Breebaart - Straatmuzikanten

Nieuwe Artists in the Spotlight in de Kunstsuper

Algemeen

DELFT - De Kunstsuper is een eigenzinnige plek waar kunst tentoongesteld wordt voor een breed publiek. Je vindt er onder meer keramiek, schilderijen, sieraden, glaskunst, viltobjecten, fotografie en mixed media. Het merendeel van de objecten is uniek en handgemaakt; en alles is te koop voor een redelijke prijs.

Artists in the Spotlight: Tsong-Fu Cheng en Fred Breebaart
Het werk van Tsong-Fu Cheng en Fred Breebaart staat van 20 februari t/m 11 mei 2022 in ‘the spotlight’ bij Kunstsuper Delft.

Tsong-Fu Cheng
Glasbeoefenaar Tsong-Fu Cheng is gegrepen door het ‘glasvirus’. Zij werkt zowel achter de glasbrander met glasstaven als met het versmelten van glas in de glasoven (fusen). Momenteel zit zij in een ‘pâte de verre’ fase. De fuse-methode vergt veel voorbereiding. Met deze techniek giet je een mal van gips n.a.v. een kleimodel en vul je deze met glaskorrels. Het ovenproces duurt twee dagen. Op verzoek maakt zij ook ‘as in glas’ herinneringen, meestal in de vorm van een druppel of kraal. Inspiratie haalt zij uit alles wat zij in het leven tegenkomt, de natuur en oude meesters. www.facebook.com/GlassbyFu

Fred Breebaart
Fred Breebaart (1945-2015) bracht het grootste deel van zijn leven in Delft door zodat het niet vreemd is dat hij de stad die hem zo lief was in vele gezellige kleurrijke tafereeltjes in zgn. naïeve stijl afbeeldde. Van de mooiste schilderijen zijn giclée’s vervaardigd (hoogwaardige levenslang kleurechte kunstdrukken) die in de Kunstsuper tentoongesteld worden. Breebaart werd tijdens zijn leven het meest bekend door zijn schilderijen van Curaçao, waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht. Voor deze gelegenheid zal ook wat origineel werk aanwezig zijn in verschillende stijlen. www.fredbreebaart.nl.

Wij nodigen u van harte uit om de Kunstsuper te bezoeken en hun werk en dat van andere kunstenaars te bezichtigen; wellicht voor een mooie aankoop. Kunstsuper Delft - Sint Agathaplein 4 - 2611 HR Delft. Alleen PIN-betaling mogelijk.