<p>Foto&#39;s: Koos Bommel&eacute;</p>

Foto's: Koos Bommelé

Fotoalbum

Valentine for Hugo

WASSENAAR - Hugo Gordijn was ooit de producer van Supersister, manager van roemrijke bands als Group 1850,  The Nicols en Fairy Tale.  Het succes reikte zelfs tot in Amerika.  Hij staat ook bekend als een eerlijke en oprechte manager binnen de popmuziek uit de jaren zestig en zeventig van vorige eeuw. Hugo ging nooit voor zijn eigen succes, maar voor het belang van zijn bands. Dat was meer uitzondering dan regel in die roemruchte popjaren. Hugo is ernstig ziek en heeft helaas nog maar kort te leven. Organisator van de avond, Martin Reitsma, riep een aantal van zijn bekende muziekvrienden op uit de landelijke popmuziek en ging in overleg met directeur Ralf Meppelder van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar om een afscheidsconcert voor Gordijn te organiseren. Het werd een avond met een lach en een traan.  Ralf had met zijn servicegerichte medewerkers alles uit de kast getrokken om er op ‘zijn’ kasteel een prachtig evenement van te laten maken. En dat werd het dan ook! 

De voorbereiding ging niet zonder slag of stoot, tot op het laatst regende het afzeggingen, zowel van muzikanten als van publiek, veelal werden ze getroffen door corona.  Reitsma liet zich er niet door ontmoedigen en bracht een programma op het podium om je vingers bij af te likken. Het werd dan ook een memorabele en onvergetelijke avond ten overstaan van de door en door betrouwbare oud-manager Gordijn, zijn familie  en veel vrienden uit de muziek. 

Onvergetelijke optredens voor Hugo
Rond 18.30 uur haalt René Bom wat mooie herinneringen op aan Gordijn en stelt vervolgens Martin Reitsma, de organisator en presentator van de avond voor. Reitsma heet alle aanwezigen welkom en richt een speciaal en betrokken woord tot Hugo Gordijn.
Het duo 2 Mention opent de avond met drie catchy songs waarmee de sfeer er gelijk goed in zit.  Zangeres Fleur de Bruin is een talent om in de gaten te houden.

Elvis & Priscilla
De Haagse Elvis relevatie-  Lesley van Ruitenbeek -  komt in Elvisstijl het podium op.  Het blijkt dat de sound van Elvis Presley  na al die jaren nog niets aan kwaliteit en  populariteit heeft ingeboet. Met zijn onvergetelijke muziek, overweldigende sexappeal en controversiële heupbewegingen ontketende Elvis vanaf de jaren vijftig een verschuiving in de muziekwereld. Lesley maakt zijn faam maandagavond meer dan waar en via hem blijft Elvis  ‘still alive’!  Always on my mind overtuigt dan ook in de versie van Lesley sings Presley.  Hij had zelfs zijn vriendin - een look alike- van Priscilla bij zich.

Big Wheel
De volgende act van de avond is Big Wheel. Vooraf was er al een torenhoog verwachtingspatroon want niemand minder dan producer en zanger Hans van Hemert - die het nummer ooit de hitparade inzong - en zanger Cees Hoogerheide gingen ook meedoen. Beide heren moesten het evenwel op het laatste moment laten afweten als gevolg van een coronabesmetting en oorontsteking. Het optreden van Big Wheel was er niet minder om. If I Stay Too Long blijkt een van de hoogtepunten van een zinderende muziekavond.

Robert Jan Stips - De Tovenaar van de Nederlandse Popmuziek - maakt zijn naam en faam opnieuw waar
Dat singer-songwriter Robert Jan Stips nog altijd de tovenaar van de Nederlandse popmuziek wordt genoemd blijk maandagavond ook weer uit zijn briljante en inventieve vertolkingen van Radar Love en She Was Naked, het nummer dat Hugo Gordijn ooit produceerde voor Supersister.  

RockBoulevard doet debuutoptreden en overtuigt!
Saxvirtuoos Nicko Christiansen van Livin’ Blues brengt samen met zanger/pianist Mathias van Heck en bassist Paolo Grobben onder meer een beklijvende versie van Let It Be van The Beatles. Je zag Hugo Gordijn genieten.
Vervolgens introduceert Reitsma zijn nieuwe band RockBoulevard met louter bekende namen uit de popmuziek zoals Jane Goulding, Ronn van Etten, Rob Kramer, Barend Kemper en uit het Pink Project Giovanni Pepe, Konstantin IIev en Hans Hendrik. Deze band gaat talloze podia veroveren. Wat een sound, wat een muzikale klasse.
Een dijk van een optreden volgt met Love of Live van Earth and Fire. Jane brengt de emotie van dit nummer uitstekend over, na slechts één repetitie brengt dit ijzersterke muziekcollectief al een versie die om van te watertanden is. She Flies On Strange Wings van Golden Earring krijgt een sterk vervolg van RockBoulevard, Robert Jan Stips, kijkt en luistert van nabij en hoort dat het goed is. Hij speelde in zijn Golden Earringtijd het nummer talloze malen zelf.

Hugo geniet, is emotioneel en dankbaar
Tussen de optredens door maakte Reitsma een praatje met de zo getroffen Hugo Gordijn die een aantal anekdotes vertelt uit zijn muzikale verleden. Soms breekt  Hugo en kan geen woord meer uitbrengen, de zaal voelt met hem mee. Kippenvel, ontroering, emotie het was er allemaal op deze zo beladen maar mooie avond. Het Valentijn optreden voor Hugo.  

Group 1850
Group 1850 was in de jaren zestig en zeventig de psychedelische band van Gordijn, het waren op zijn tijd schelmen, maar muzikaal zo virtuoos, De remake van de band - met origineel drummer - Beer Klaasse speelt het nummer Zero en de grote hit Mother No Head.
Aanvankelijk zou Hans van Hemert dit nummer na 54 jaar opnieuw vertolken maar corona gooide roet in het eten, de versie met de magnifieke zanger Ronn van Etten zorgt voor een daverend applaus dat vanuit Wassenaar tot in Den Haag te horen moet zijn geweest.  De Haagse stadsdichter Victor R. Meijer veroorzaakt menig traan in de tot de tenen toe ontroerde zaal wanneer hij zijn gedicht voor Hugo voordraagt.  Niemand kan dat zo betrokken en groots als Victor.  

Rob Bolland & RockBoulevard excelleren
Een nieuw hoogtepunt volgt via Rob Bolland & RockBoulevard met fraaie uitvoeringen van  Jeanny, In The Army Now, Have A Little Faith, Ol’ 55 en de Amerikaanse nummer 1 hit van Bolland ‘Rock Me Amadeus. Rob  Bolland vergeet niet om Hugo Gordijn te prijzen voor zijn mooie aandeel binnen de vaderlandse rockmuziek.  Deze combinatie van Bolland en RockBoulevard smaakt naar nog veel meer muzikaal moois. Op 20 maart a.s. wacht Rob Bolland met broer Ferdi een Oeuvre-award voor zijn prachtige carriere tot nu toe.

Het dak gaat er bijkans af op kasteel de Wittenburg met de Dyland Tribute Band!
Een spetterend optreden volgt door de Dylan Tribute Band, een imponerende versie van My Back Pages doet het kasteel schudden op zijn grondvesten, de licks-riffs en grooves vliegen je om de oren. De planken worden uit het podium gespeeld, het dak van de zaal moet worden gestut’ gitaarduels, puik toetsenwerk een solide ritme-sectie, de fraaie zang en de scheurende saxklanken van Konstantin IIev maken het nummer iconisch, het publiek beloont dan ook met  een staande ovatie voor zoveel moois. Het nummer Going Back is fraai. Cocaine van Clapton volgde in de versie van RockBoulevard. Deze finalesong brengt kippenvel, ontroering en vertedering.

Aryan van Beugen de ultieme vertolker van het Franse Chanson
Nog is deze nu al onvergetelijke avond niet voorbij want Une Belle Histoire en Nathalie vertolkt door chansonnier Aryan van Beugen zorgen voor prachtige momenten. Franse herinneringen en de kracht van de song Nathalie brengt de zaal in extase.  Samen met zangeres Jane Goulding maakt Aryan voorts een uitstapje naar de Engelstalige song: Up Where We Belong van Jennifer Warnes en Joe Cocker. En ook dit beklijft. Met  van Beugen is iedere optreden een feestje. 

Grandioze finale
Robert Jan Stips is  op zijn best met When The Tree Will  Grow van Supersister. Deze prachtsong begint klein met Stips achter de toetsen en komt tot een climax, het nummer ontvouwt zich tot een ware apotheose als de overige muzikanten ook mee gaan doen.

Venus met een glansrol voor Jane Goulding en RockBoulevard
Natuurlijk moet er een toegift komen, het publiek wil eigenlijk niet naar huis, maar in deze Covid-tijd is 22.00 uur de onverbiddelijk eindtijd.  De tweede Nederlandse nummer 1 hit in Amerika volgt hoe kan het ook anders, dat is Venus van Shocking Blue gezongen door Jane Goulding. Haar landelijke doorbraak is slechts een kwestie van tijd. Dit geldt ook voor haar band RockBoulevard!

Een allerlaatste fotomoment met Gordijn en alle artiesten volgt
Het blijkt een indrukwekkende foto die nog talloze keren zal worden bekeken als herinnering aan een fantastisch geslaagde avond. Het publiek scandeert Hugo bedankt, Hugo bedankt! Hij zit met tranen in zijn ogen. Reitsma bedankt Ralf Meppelder, zijn betrokken en service-gerichte medewerkers van Kasteel de Wittenbrug,  Antoon Buijtendijk en Ricardo voor het voortreffelijke geluid van BB Sounds, de artiesten, de Haagse stadsdichter, de fotografen, de filmers, Dennis van Hoorn voor de drums,  en iedereen die zich belangeloos heeft ingezet voor deze memorabele avond. Hugo Gordijn zit in het hart van velen.  

Meer berichten
 
CustomHtml_1