"Hopelijk is de weg naar boven weer gevonden", zegt Sander ter Steege. (Foto: EvE)
"Hopelijk is de weg naar boven weer gevonden", zegt Sander ter Steege. (Foto: EvE)

Boulderen en daarna ontspannen met een biertje: het kan weer

Algemeen

DELFT – Bouldercentrum Delfts Bleau is weer open! Dat is goed nieuws voor de gelegenheidsklimmers én voor de wedstrijdklimmers. Wel gelden uiteraard nog de verplichte coronamaatregelen.

Daags na de persconferentie is het een drukke boel bij Bouldercentrum Delfts Bleau. “Fijn dat we weer open mogen”, zegt eigenaar Sander ter Steege. “We horen het van onze bezoekers: zij hebben ons en het klimmen gemist, en wij hen ook. Hopelijk is wat corona betreft nu de weg naar boven gevonden.” Naast de boulderhal zelf is ook de horeca weer toegankelijk voor publiek. “Je kunt dus gezellig weer een kopje koffie voor en een biertje ná het klimmen nemen”, knipoogt Sander. Wel gelden in het bouldercentrum uiteraard nog de verplichte coronamaatregelen: “Vooraf reserveren is voorlopig nog verplicht, omdat we de bezoekers willen spreiden in verband met de anderhalve meterregeling.” Die geldt overigens niet bij het sporten zelf. Dan hoef je ook geen mondneusmasker op, maar voor en na het sporten wel. Verder wordt gevraagd naar het coronatestbewijs. “Neem dat dus, vergezeld van je identiteitsbewijs, mee.”

Wedstrijden
Nu het bouldercentrum weer open mag gloort er ook weer hoop voor het wedstrijdseizoen. “Wedstrijden mogen weer, en daar mag ook weer publiek bij”, aldus Sander. Het wedstrijdseizoen voor boulderen begint doorgaans in april. Dat geeft de atleten de mogelijkheid om zich voor te bereiden. Zoals het Nederlands boulderteam, dat drie keer per week bij Delfts Bleau komt trainen. Helaas is er toch net te weinig zekerheid over de toekomst om de geplande derde editie van Delfts Bleau International Youth Open (DBIYO) door te laten gaan. Het evenement werd door corona al meerdere malen afgelast. “Zonde”, vindt Sander. “Want toernooi als dit is echt een aanwinst voor de internationale boulderwereld. Bij de laatste editie deden er klimmers uit vijftien landen mee.” Er komen wel andere wedstrijden, verwacht Sander. “En daar zullen ook klimmers van Delfts Bleau aan mee doen.”

Clinics en cursussen
Voor wie nog niet zover is, biedt Delfts Bleau alle mogelijkheden om het zelf eens te proberen. Het Bouldercentrum organiseert diverse clinics en cursussen voor zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast zijn er allerlei arrangementen en nevenactiviteiten mogelijk. Zo organiseert Delfts Bleau bijvoorbeeld ook Bleau Yoga en Bleau Fit. Boulderen is ook leuk voor kinderfeesten, bedrijfsuitjes of teambuilding! Kijk op www.delftsbleau.nl voor alle mogelijkheden.