Afbeelding
Foto: Henri van Avezaath

“We mogen open, tijd voor actie”

Algemeen

DELFT - De Delftse musea gaan daags na de persconferentie voortvarend van start.

Zo heropende Huis Van Meerten afgelopen vrijdag met een feestelijke actie: het hele weekend, tot 30 januari, is het Museumhuis voor de helft van de prijs te bezoeken. Een echte Delft voor de helft actie dus. Huis van Meerten werkt nog wel steeds met tijdsloten, die je vooraf moet reserveren. Via www.museumhuizen.nl kun je een ticket bestellen.

Prinsenhof
Ook Museum Prinsenhof is weer te bezoeken. Achter de schermen wordt intussen hard gewerkt aan de overzichtstentoonstelling van de Delftse kunstenaar Bram Bogart (1921-2012), die vanaf 18 februari te zien is.
Ook het Prinsenhof heeft een mooie actie in petto: Vanaf zondag 6 februari kan elke inwoner van de gemeente Delft iedere eerste zondag van de maand het Prinsenhof gratis bezoeken en ontdekken waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft. Zij kunnen zich melden op zondag 6 februari bij de kassa en ontvangen een persoonsgebonden pas waarmee zij iedere eerste zondag van de maand het museum kosteloos kunnen bezoeken.

Tentoonstelling verlengd
Bij Museum Paul Tetar van Elven is het daags na de persconferentie al ‘redelijk druk geweest”, vertelt een vrijwilliger van het museum. De lopende tentoonstelling over Thérèse Schwarze, die oorspronkelijk in februari zou eindigen, is verlengd tot en met 8 mei. “Dat is deels vanwege de lockdown”, aldus museumdirecteur Alexandra Oostdijk. “Het zou jammer zijn als mensen daardoor de tentoonstelling mis zouden lopen, want die is echt prachtig. Ook de speciale arrangementen en rondleidingen gaan weer van start. “Na februari starten we bovendien ook een nieuw project, speciaal voor mensen met een visuele beperking”, belooft Alexandra. De vrijwilligers van het museum kunnen ondertussen nog best wel wat versterking gebruiken.

Groeien in het duister
Bij het Prinsenkwartier “druppelen de mensen ook weer binnen”, aldus een woordvoerder. Er is dan ook een gevarieerd aanbod aan kunst en cultuur te beleven, waaronder de sprookjesachtig nieuwe tentoonstelling bij Kadmium: ‘Dat wat groeit in het duister’, van Judith Schepers en Annabelle Schatteman. Dit weekend is ook nog de expositie van Els Snijder te zien. “Verder interviewt Jan van der Mast op 30 januari ook weer twee gasten op ‘De stoel’, namelijk dokter Verschuyl en Rob van der Stel. De kunstsuper is open en ook het evenement Made of Minerals is van start gegaan. Kijk op www.prinsenkwartier.nl.