Dennis Lopes wil binnen 10 jaar de Iron Man-triatlon volbrengen: 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen, 42,2 km hardlopen. (foto: Roel van Dorsten)
Dennis Lopes wil binnen 10 jaar de Iron Man-triatlon volbrengen: 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen, 42,2 km hardlopen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Dennis Lopes?

Algemeen

DELFT - Dennis Lopes (40) speelde jarenlang bij Full Speed, maar hij heeft nu andere sportieve uitdagingen.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat goed, al heeft corona wel effect op alles. Hopelijk kunnen wij het nu afsluiten. Ik werk sinds 2015 bij Exact als User Experience Designer, waar ik mij bezig houd met innovatie en vernieuwing.”

Dennis Lopes begon zijn sportieve carrière in het zwembad: “Ik woonde in het Heilig Land pal naast het zwembad, vandaar. Via vriendjes ben ik op zesjarige leeftijd bij DHL terecht gekomen, waar ik tot mijn zestiende heb gespeeld, vooral als keeper. Na een verhuizing naar Het Tanthof ben ik, ook via vrienden, bij Full Speed terecht gekomen. Daar ben ik als voetballer in de A-jeugd begonnen. Ik mocht al snel wat oefenwedstrijden in het eerste meedoen en nadat ik een doelpunt had gemaakt tijdens een bekerwedstrijd mocht ik bij de selectie aansluiten.”

- Waar je lange tijd ben gebleven?
“Jazeker, al wisselde ik in het begin mijn wedstrijden af tussen het tweede en het eerste elftal. Maar hele mooie successen meegemaakt, vooral onder trainer Pierre van Zinnen. De dubbel gepakt, promotie van de Vierde naar de Derde en vervolgens naar de Tweede Klasse. Ook in het tweede elftal heb ik de beker gewonnen en een promotie meegemaakt. Ook een keer naast het kampioenschap gegrepen door een verloren wedstrijd op de laatste speeldag. Je kunt dat een dieptepunt noemen, maar dat moest nog komen.”

- Wat was dat dan?
“Ik liep een dubbele beenbreuk op. Ik speelde in het centrum met de huidige trainer van Full Speed, Frank Verhaar. Bij een lange bal kopt Frank de bal, maar die raakt hij verkeerd en komt tussen ons. Frank denkt dat nog te corrigeren, maar ik klap vol met mijn scheenbeen op zijn hak. Ik ben nog dezelfde avond geopereerd, er is toen een pen in mijn scheenbeen gezet. Direct na de operatie heb ik mij voorgenomen om binnen een jaar terug te komen, dat is gelukt. Ik ben uiteindelijk goed hersteld, maar de impact op de blessure was groot. Ik ben toen iets rustiger geworden, was begin dertig en de jonge jongens binnen de club begonnen op de deur te kloppen. Ik ben lager gaan voetballen, onder andere met jongens waarmee ik vanaf de jeugd heb gespeeld; Ronald Besse, Jeffrey Gouw, Samir Khediar, Oscar Storm, de broers Rink en Tim van der Velden en niet te vergeten de Nieuwenhoutjes. Na twee jaar in het vriendenelftal ben ik gestopt, ik kreeg de kans om verder met Salsa-dansen te gaan.”

- Dat is wat anders dan voetbal?
“Ja. Maar vergis je niet. Het vergt zo’n 10 tot 12 uur aan training per week. Ik heb mij aangesloten bij een groep showdansers en heb met hen het Nederlands kampioenschap voor teams in 2018 gewonnen. Ook een mooie prijs in Berlijn gewonnen, in Londen geweest en een programma in theater Zuidplein gedaan.”

- Wat voor speler was je?
“Hard en meedogenloos. Snel, maar niet technisch. Sterke mentaliteit. Goed duo met Frank. Of ik hogerop kon? Spelen in de Tweede Klasse was mijn top. Ik voelde mij thuis bij de club en speelde graag met mijn vrienden.”

- Wat doe je nu nog?
“Om corona-kilo’s te voorkomen ben ik gaan hardlopen. Tijdens het lopen zag ik ook wielrenners. Ik heb een oom die aan triatlons heeft gedaan, ik volg nu zijn voorbeeld. Ik wil voor mijn vijftigste de Iron Man doen. Hardlopen en fietsen zijn geen probleem, ik doe nu extra zwemtrainingen. Daarmee is de cirkel rond.” (RvD)

!