Martin Reitsma maakt Cultuur Boulevard Delft. (Foto: PR)
Martin Reitsma maakt Cultuur Boulevard Delft. (Foto: PR)

Cultuur Boulevard Delft op Facebook

Algemeen

DELFT - Martin Reitsma maakt Cultuur Boulevard Delft. De geboren Delfgauwenaar en getogen Delftenaar is een gepassioneerde muziekjournalist, evenementenorganisator, radioman en schrijver van boeken en artikelen over popmuziek. AD journalist Nico Heemelaar noemde hem ooit in een artikel de chroniqueur van de Haagse, Delftse en Nederlandse popmuziek. 

Delft ligt Martin dan ook na aan het hart en hij spreekt met passie en gedrevenheid over zijn vak. Hij is een nieuwe Delftse cultuurpagina op Facebook begonnen; Cultuur Boulevard Delft, en merkt dat er veel animo is voor zijn gratis initiatief. 

Delftse cultuurpagina
“Zoals wellicht bekend bij velen is onze Facebook pagina ‘Boulevard of Music’ een succesvolle pagina met veel bekende gastschrijvers, popjournalisten, pophistorici, muzikanten van naam, fotografen en filmers als gastredacteuren”, legt hij uit. “Gezien het succes van deze site met meer dan 450.000 views (kijkbeurten) in het laatste kwartaal van 2021 ontstond mijn plan om ook een Delftse cultuurpagina op Facebook te maken en duizenden mensen van mijn andere sites daarvoor uit te nodigen. Inmiddels ontving ik zelfs vanuit Amerika en andere landen reacties van mensen die onze prinsenstad nog steeds adoreren en maar wat blij zijn met onze cultuurpagina”.

Veel te bieden
Wat betekent de cultuur in Delft voor Reitsma? Zijn ogen gaan glinsteren als hij opmerkt: “Op cultureel vlak heeft Delft echt veel te bieden. Het is jammer dat er veel stil lag de afgelopen twee jaar als gevolg van de Covid pandemie die ook de cultuursector in Delft diep trof. De cultuursector zit echt in zwaar weer momenteel. Wij gaan met onze vakkundige ploeg filmers de culturele sector in Delft dan ook flink promoten de komende tijd en we zoeken nog sponsors om dit te financieren, want we hebben flink geïnvesteerd in professionele apparatuur.
Je vindt in Delft prachtige theaters, filmhuizen en galerieën. Ook mag je natuurlijk de Oude en Nieuwe Kerk met de koninklijke grafkelders en het graf van Willem van Oranje en Johannes Vermeer niet missen. Musea als het Prinsenhof, het Vermeer Centrum, de Porceleyne Fles en het Science Centre inspireren velen met hun fraaie vaste collectie en verrassende tentoonstellingen. Liefhebbers van toneel, cabaret, dans, muziek en film kunnen hun hart ophalen in diverse theaters, poppodia en bioscopen. Kortom: ook op cultureel vlak is Delft veelzijdig!”

Hoogtepunt
“Weet je dat ik drie jaar geleden een popreünie hield bij Stadsomroep Delft met acht leden van Tee Set en After Tea?”, gaat Reitsma verder. “Dat was echt een hoogtepunt, evenals de filmopnames die filmer John Meijer en ik  in Delft maakten met leden van Alquin, zangeres Hilde Marchal, MOJO oprichter Berry Visser en Robert Jan Stips, de Delftse muzikant die onder meer speelde bij Golden Earring, Supersister en The Nits.  Trouwens Rogier Camijn, directeur van het muzikale hotel Hotel Hampshire Delft Centre is ook zo´n gedreven muziekliefhebber. Dat zie je in alles terug bij hem en in zijn bedrijf.”

U kunt lid worden van Cultuur Boulevard Delft door u op Facebook aan te melden bij deze boeiende cultuurpagina. Voor info of sponsorschap kunt u contact opnemen met Martin via m.reitsma outlook.com.

!